Epic Games Store ingyenes játékok: itt az új kínálat – mindjárt öt cím!

Most sem sem kispályázik az Epic Games Store ingyenes játékok terén.

Egy rakás ingyenes játékot tölthetünk le most ismét az Epic Games Store-nak köszönhetően, illetve ismert már az is, hogy a jövőben mire számíthatunk. Lássuk is a kínálatot!

Az első ütős cím a Gone Home, amely 2013-ban jelent meg PC-re, később pedig más platformokra is. A The Fullbright Company játéka egy sztoriorientált kalandjáték, illetve leginkább egy interaktív dráma, amelyben a kilencvenes években térünk haza házunkba a 21 éves Katie Greenbriar szerepében, aki a család új otthonában nem talál senkit. Katie-t irányítva az a feladatunk, hogy kiderítsük, pontosan mi is történt. Igazi nyomozós játékról van tehát szó, amelyben naplókat, üzeneteket olvasása, vagy hallgathatunk meg, illetve fedezhetjük fel a ház minden szegletét. A játék nagyjából 2–2,5 óra ideig tart és egy igen megkapó, pszichológiai mélységű sztoriban vehetünk részt: a Gone Home kb. egy egészestés interaktív filmélménynek megfelelő.

A Hob című játék 2017-ben jelent meg PC-re és PS4-re, 2 évre rá pedig Nintendo Switchre. Ezt a különleges akció-kalandjátékot annak a csapatnak, a Runic Games-nek köszönhetjük, amely a Torchlight akció-RPG-ket is készítette. A Hobban egy ismeretlen világba csöppen a játékos, amelyet fel kell felfedeznie, útja során pedig rengeteg izgalmas misztikummal találkozik. A játékmenet ügyesen ötvözi a platformjátékokat és kalandjátékokat: másznunk, ugrálnunk és logikai feladványokat kell megoldanunk.

A Totally Reliable Delivery Service (a továbbiakban: TRDS) tegnap jelent meg PC-re, PS4-re, Xbox One-ra, Nintendo Switchre és mobilokra. A játék kiadója, a tinyBuild egyrészt azért ette elérhetővé ingyen a játékot, hogy ezzel az április 1-et ünnepeljék meg, másrészt támogassák a családbarát szórakozást, a karanténok apropóján, tehát ahelyett hogy a szerető család egymás torkának essen a bezártságban, inkább szórakozzanak. A We’re Five Games nevű fejlesztőcsapat játéka ugyanis egy többszemélyes ügyességi móka, amelyet bár egyedül is lehet játszani, de nyilvánvalóan lokális vagy online multiban az igazán szórakoztató. A játékban az a feladatunk, hogy különféle árucikkeket szállítsunk el egyik helyről a másikra. A mókás fizikának köszönhetően ez nem is lesz annyira egyszerű, mint ez elsőre tűnik, lévén az árut akár a legkisebb zötyögés okán is elveszíthetjük, illetve lehet újra felrakodni az utánfutóra vagy a platóra. Emellett persze felrakodni sem könnyű, lévén karaktereink keze is eléggé… fura: szó szerint nem áll meg a kezükben a legtöbbmunkaeszköz. Kicsit tehát a Goat Simulatorra kell gondolni.

A Drawful 2 2016 óta kapható és szinte bármilyen platformon elérhető. Nem is meglepő, lévén a Jackbox Games műve egy igazi party cucc, amelyben egyet gép előtt barátainkkal furábbnál furább rajzokkal vetélkedünk. A feladat rendkívül egyszerű: rajzolnunk kel kell valamit, a többieknek pedig rá kell jönnie, hogy az micsoda. Ez a játék most Steamen is beszerezhető ingyen, ott április 11-ig tehetjük ezt meg.

Végül a Sherlock Holmes: Crimes & Punishments Anikó nagy kedvence volt még 2014-ben, amikor többek között PlayStation 4-re is megjelent. Egy nyomozós kalandjátékról van szó, amelyben a világhírű detektívet és legjobb barátját, Dr. Watsont irányíthatjuk. A többféle ügy kiderítése során egy rejtélyes anarchista szervezettel gyűlik meg a bajunk, amelynek Merry Men a neve és a brit kormányzatot szeretnék megbuktatni. A játék története során összesen hat, hozzájuk köthető (gyilkossági) ügyet kell kiderítenünk, köztük olyanokat is, amelyeket maga Sir Arthur Conan Doyle által novellája alapján adaptáltak. direkt adaptációja. A detektív munka közben a Sherlock Vision nevű képességgel fedezhetünk fel különféle nyomokat. A Sherlock Holmes április 9-től elérhető. A Sherlock Holmes: Crimes & Punishments című játék kritikáját itt olvashatjátok el.

Még sosem volt tehát ennyire bőkezű az Epic Games Store ingyenes játékok terén, kalandra, játékra fel!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu