Mortal Shell: Souls-like játék, igazi darkos RPG egy ismeretlen csapattól

Elképesztő látványt és vizuális világot kínál a Mortal Shell Souls-like játék, amelyben eleinte egy vézna hullát irányítunk.

A Mortal Shell első ránézésre nem tűnik igazán különlegesnek, lévén egyrészt egy teljesen új franchise-ról van szó, másrészt pedig egy olyan team fejleszti, melyről eddig szinte még senki sem hallott. Viszont a trailer alapján olyan igazán ütős játékkal van dolgunk, amely akár el is hódíthatja a klasszikus FromSoftware játékok rajongóit – különösen ebben a mostani hiátusban.

A Mortal Shell nem is próbálja véka alá rejteni, hogy milyen típusú játékélményre lehet benne számítani. Már a darkos atmoszféra és a hátborzongató karakterdizájn alapján is nyilvánvaló, hogy Souls-like címmel van dolgunk. A hivatalos honlapon pedig „stratégiai”, „megfontolt” és „kíméletlen” harcrendszert említenek, amely egyszerre teszi próbára „az épelméjűségünket és a kitartásunkat”.

Egyértelműen egy külsőnézetes akció-RPG-ről van szó, amelytől pedig különlegessé válik, hogy miképpen alakítjuk karakterünk tulajdonságait. Eleinte egy girhes hullát irányíthatunk, aki képes lesz a címben említett „halandó hüvelyeket” megszállni (kicsit hasonlóan az ősrégi Messiah nevű játékhoz, ahol egy kis angyal művelte ugyanezt), megszerezve ezáltal a legendás harcosok képességeit is. Minél erősebb lesz a kapcsolatunk a hüvellyel, annál jobban ki tudjuk használni a képességeit, hála a „gyökeres” fejlesztési lehetőségeknek.

A játékot egy teljesen ismeretlen team fejleszti, amelyet Cold Symmetry-nek hívnak. Csupán két éve alapították a stúdiót, viszont olyan veterán fejlesztők dolgoznak a csapatban, akik korábban a megjelenés előtt álló Ghost of Tsushimán, a Call of Duty-n, illetve az Alita: A harc angyala mozifilmen is dolgoztak. Még sincs nagy csapatról szó: mindössze 15 ember dolgozik a projekten, ami igencsak meglepő az trailer minőségét látva.

Mortal Shell Souls-like játék megjelenésére nem is kell sokat várni: nagyjából 2020 harmadik negyedévében jelenik meg PC-re, Xbox One-ra és PlayStation 4-re is. Lehet jelentkezni a játék bétatesztjére is a játék Discord-szerverén.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu