Nem lesz kapható Oroszországban PS4-re a Call of Duty: Modern Warfare 2 Remastered hadjárat!

A Sony úgy döntött, hogy a „békesség kedvéért” a CoD: Modern Warfare 2 hadjárat az ő platformján nem jut el az orosz gamerekhez.

A Call of Duty: Modern Warfare-sorozat és az orosz játékpiac, illetve Oroszország viszonya enyhén szólva is „zűrös”. Mi másról is lenne szó, mint a játékok hadjáratában folytonosan visszatérő olyan történeti fordulatokról, amely nem túl fényes szemszögből mutatja be az orosz hadsereg, vagy orosz terroristák tevékenységét – erre a legutóbb Call of Duty: Modern Warfare „reboot” is ékes példa, de természetesen nem csípik az oroszok a Call of Duty: Modern Warfare 2-őt sem ebből a szempontból. Éppen ezért a Sony úgy döntött, hogy Oroszországban, illetve konkrétabban az orosz PlayStation Store-on egész egyszerűen nem értékesíti a játékot. Az Xbox One és a PC verziót továbbra is árulják, tehát nem maga az Activision, hanem a Sony hozta meg ezt a súlyos döntést.

„A CoD: Modern Warfare 2 Remastered hadjárat a 2009-es játék ráncfelvarrása, HD textúrákkal.” – magyarázta az Activision a GameSpot amerikai magazinnak.

„A Sony Interactive Entertainment úgy döntött, hogy ezt nem fogja értékesíteni az orosz PlayStation Store-on. Viszont alig várjuk, hogy Xbox One-on és PC-n, Battle.neten is kiadjuk a játékot Oroszországban.”

És hogy mi ennek a nagy Sony „kiadási drámának” az oka? Aki esetleg nem hallott volna róla, vagy nem játszott a játékkal: a No Russian nevű pályáról van szó, ahol egy repülőtéri mészárlásban kell részt venni és amely rész. Nagy eséllyel emiatt a pálya miatt is döntött úgy a Sony, hogy a maguk részéről nem forszírozzák a játék értékesítését a saját platformjukon.

Tavaly egyébként a Modern Warfare boltokba kerülésekor az orosz gamerek keményen megbüntették Metacritic-en a játékot, amiért az orosz hadsereg afganisztáni és egyéb tevékenységét is rendkívül negatív fényben tüntette fel. Elképzelhető, hogy a Sony ezúttal is valamilyen hasonló retorziótól tartott, vagy egyszerűen csak a „politikai korrektség” jegyében döntöttek így.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu