Phil Spencer: nyerő stratégia az Xbox Series X-nek?

Az Xbox-vezér szerint a Microsoft agilisen lövi be majd az Xbox Series X árát. Magyarul: nem biztos, hogy annyira drága lesz a next-gen Xbox.

Phil Spencer felbukkant a legújabb IGN Unlocked adásban, és itt arról beszélt, hogy már a konzol tervezésének legelején meg kell szabni a konzol célzott árát. Ő úgy érzi, hogy jól becélozták az Xbox Series X árazását, és elégedett a konzollal is, de biztosan nyitva tartják a szemüket a konzol megjelenése előtti időszakban (tehát kb. a május-november időszakban – ha a koronavírus miatt nem lesz 2021-re elhalsztva a rajt, akkor sejthetjük, hogy a Microsoft és a Sony új vasa is kb. november tájékán fog megjelenni).

Tehát szemmel tartja a Sony lépéseit (meg is tehetik – a Microsoft azért anyagilag jobban dőzsöl, mint a Sony, mivel nekik a Windows operációs rendszerek révén is van nem kevés bevételük…), ám már van egy tervük, ami szerinte nagyon jó lett. Évekig frusztrált volt amiatt, hogy nem volt meg a győzelemre képes stratégiájuk, de Spencer most úgy érzi, hogy olyan tervük van, amivel a következő konzolgenerációban éllovasok lehetnek, és a Microsofttól, továbbá Satya Nadellától (a Microsoft vezérigazgatójától – aki így konkrétan Spencer felettese…) és Amy Hoodtól (a Microsoft pénzügyi vezetőjétől) is sok támogatást kapnak. Biztosra mennek, hogy kellőképpen agilis árazással dobják a piacra az Xbox Series X-et. (Az árazásról a nyáron fognak beszélni!)

Ez pedig úgy hangzik, hogy a Microsoft kockáztatna: nagyobb veszteséggel hozhatják ki az Xbox Series X-et, mint ahogy a Sony teheti majd a PlayStation 5-tel. Üzletileg ez kb. annyit tesz, hogy a gyártási és marketinges költségekhez képest olcsóbban vehetjük meg a konzolt, mert ha a PS5-höz képest olcsóbb lesz, így akár lépéselőnyt is szerezhet az „X sorozat”, és a jó eladások révén gyorsan profitot kezdhet termelni a riválishoz képest papíron erősebbnek tűnő redmondi konzol.

De majd meglátjuk – elvileg a PlayStation 5 és az Xbox Series X is az év végi hajrában jut a boltok polcaira. Spencer szerint a koronavírus nem fog hatni a konzol rajtjára – a szoftverfejlesztést nagyobb bajnak tekinti, így pár nyitócímmel kevesebb lehet az év végén…

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu