Menu

Halasztást kapott a The Last of Us Part II és a Marvel’s Iron Man VR is!

A két májusra tervezett PlayStation-játék a koronavírus miatt ködös helyzetbe jutott.

A Marvel’s Iron Man VR a tervek szerint május 15-én jött volna a PlayStation VR-ra, két héttel később, május 29-én pedig a PlayStation 4-exkluzív The Last Of Us Part II követte volna (egy halasztás után). Csakhogy a COVID-19 miatt a Sony Interactive Entertainment egy tweetben közölte, hogy a két játékkal kapcsolatban egy nehéz döntést kellett hozniuk: a két játékot határozatlan időpontig elhalasztották, ugyanis logisztikailag a nemzetközi egészségügyi krízis megakadályozza, hogy a játékosoknak járó megjelenési élményt biztosíthassa a Sony. Hozzátették, hogy jelenleg más halasztásról nincs hírük, de ez nem hangzik biztatónak. Majd biztos jön még pár késés.

A Naughty Dog nem hagyta ennyiben: pár képet publikáltak, és ők is írtak egy üzenetet: szerintük nekünk is legalább akkora csalódás a The Last of Us Part II megjelenésének elhalasztása, mint nekik, de legalább a fejlesztés majdnem kész – most a bugfixálás folyamatánál tart a stúdió, de rájöttek, hogy nem tudnák megfelelően elégedetten kiadni a játékot olyan logisztikai kihívások miatt, amik felett nem rendelkeznek hatalommal. Azt akarják, hogy mindenki egyszerre játszhasson a játékkal, és hogy mindenki a legjobb élményben részesülhessen. Reménykednek, hogy ez nem lesz egy annyira nagy halasztás, és majd később tájékoztatnak minket a további fejleményekről, végül mindenkinek jó egészséget kívántak, megköszönve a támogatást.

Ha rosszmájúak akarunk lenni, akkor azt mondanánk, hogy most a Naughty Dog nem tud erőltetett menettel élni (crunch), ugyanis a stúdió az Egyesült Államok Kalifornia államában található, és épp az az egyik legsúlyosabban érintett terület, és nem nagyon lehetne csak úgy bemenni dolgozni. De a logisztikai indokot is meg lehet magyarázni: nem tudnák legyártani a lemezeket, és így a fizikai terjesztés finoman szólva is hibázna (ahogy a Final Fantasy VII Remake esetében is már most kapható errefelé lemezes változatban…).

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu