További Resident Evil remake-eket készíthet a Capcom

Egy felhasználói felmérésből kiindulva joggal gyaníthatjuk, hogy a japán cég további felújításokat tervezhet a franchise-ban, de a Capcomnak van miből válogatnia, ha a Resident Evilen túl gondolkodna remake-ekben.

A Capcom a Resident Evil hivatalos japán Twitter-fiókján (arrafelé továbbra is Biohazard néven fut a sorozat) linkeltek egy kérdőívet, amiben felteszik azt a kérdést, hogy vásárolnánk-e más remake-eket. Semmilyen más hivatkozás nincs a kérdőívben, úgyhogy ez a közösség véleményének felmérése, ami milyen meglepő, de pont az üzleti év első napjaiban történik, így ez biztosan befolyásolja majd a Capcom középtávú stratégiáját – ha a játékosok támogatnák a mostanában nagy trendnek tűnő elképzelést, akkor a Capcom hosszabb távon is felújítósdizna.

A Resident Evil esetében két játékot lehetne hasonlóan felújítani. Az első opció a legelső játék lenne, ugyanis abban az esetben a Capcom remasterelte a GameCube-ra megjelent remake-et. A másik, reálisabbnak tűnő opció a Code: Veronica lenne. Az eredetileg a SEGA Dreamcastre megjelent játék nemrég lett húsz éves (és azóta Code: Veronica X néven a PlayStation 2-re 2001-ben, a GameCube-ra 2003-ban, majd PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra 2011-ben jött ki), és eredetileg ez lett volna a Resident Evil 2 folytatása (a fejlesztés pedig a RE2 SEGA Saturn portjaként kezdte, de az nem jött össze), ám a hármas számot végül a cégen belül Biohazard 1.9-ként nevezett Jill Valentine-történet kapta meg. (Történetileg viszont ez lenne a sorozat negyedik része, ugyanis három hónappal a RE2 és a RE3 után járunk.)

A Capcom persze más franchise-okhoz is hozzányúlhat. Mondjuk a Dino Crisishez. Az első részből szerintünk nagyszerű remake készülhetne a RE Engine-nel (mert biztos, hogy a japán cég ezt használná). Addig pedig csak várni tudunk – a pletykák szerint még a hónap folyamán bemutathatják nekünk a Resident Evil 8-at, amit pedig állítólag eleinte Resident Evil Revelations 3-ként tervezték…

A végén azért linkeljük a kérdőívet – itt találhatjuk, igaz, ázsiai régióra vonatkozik.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu