Európai terjeszkedésbe kezd a Project xCloud

Szóval, mi ebből még mindig kimaradunk, ahogy azt sejteni is lehetett.

A Project xCloud felvezetése októberben indult, és akkor még csak az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Kanadában, és Dél-Koreában volt elérhető. Persze a Microsoft kihangsúlyozta, hogy több országra is kiterjesztené a szolgáltatást, kezdve a nyugat-európai országokkal. Catherine Gluckstein, a Project xCloud termékmenedzsere ezzel kapcsolatban új részleteket közölt az Xbox weboldalán.

A koronavírus itt is lassított a folyamaton (de inkább az xCloud terjeszkedjen, mint a COVID-19!), ugyanis a karanténok és a lakhely elhagyásával kapcsolatos tiltások miatt jóval nagyobb az internet kihasználtsága (plusz többen is játszanak, akik így többet is költenek – ezekről a témákról beszámoltunk az utóbbi kb. egy hónapban), és ez megterheli az infrastruktúrát. S mégis, a Microsoft tizenegy országban el fogja indítani a Project xCloudot, „amikor ennek értelme lesz”. Addig már lehet jelentkezni, feltéve, ha rendelkezünk egy megfelelő Androidos eszközzel, ugyanis az iOS-es támogatás később jön.

Nos, de melyik ez a tizenegy ország? Belgium, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Írország, Olaszország, Hollandia, Norvégia, Spanyolország, és Svédország. Amikor a Microsoft készen áll az xCloud beizzítására ezen országokban is, emailben értesíteni fogja a szerencsés jelentkezőket a további tennivalókról. Addig pedig nyomon követik a helyzetet, mielőtt a kiválasztottak elkezdhetik „a játékstreamelés jövőjének” tesztelését. (A Microsoftnak nincs önbizalomhiánya, annyi szent…)

Magyarország valószínűleg talán 2021-ben csúszhat be a programba (és a Google Stadia esetében is hasonló időszakot jósolnánk), de ez tényleg csak találgatás. Lehet, hogy csak később jutunk a szolgáltatáshoz. Lehet, hogy korábban. De az biztos, hogy a Microsoft tartja a szavát, és igyekszik terjeszkedni – most már több mint ötven játékot támogat a felhőből streamelés, és a redmondiak azt akarják, hogy végül mindegyik Xboxos játék támogatott legyen.

PlayStation Now, Project xCloud, Project Atlas, Project Tempo, Google Stadia, GeForce Now, GameMatrix – egyre többen próbálkoznak a játékok streamelésével.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu