Cannibal Holocaust videojáték készül a botrányos horrorfilm alapján [VIDEO]

Ruggero Deodato: Cannibal címmel Cannibal Holocaust videojáték készítésén munkálkodik egy olasz fejlesztőcsapat.

Az Amazonas mentén játszódik Ruggero Deodato, negyven éve elkészült, legendásan hírhedt exploitation horrorfilmje, amelyet a készítők egyben igyekezetek dokumentumfilmnek is álcázni. A filmet sokkoló képei miatt több országban betiltották, vagy csak a cenzúrázott változatot engedték bemutatni. A Cannibal Holocaustot megjelenése után Olaszországban egy rövidebb időre betiltották, mert annyira realisztikusan ábrázolta az erőszakos jeleneteket, hogy a film rendezőjét 10 napra börtönbe zárták gyilkosság vádjával.

Az alacsony költségvetésű Cannibal Holocaust „története”, illetve inkább annak véres képsorai a mai napig is sokkoló látványt nyújtanak, így emiatt is készülhet belőle egy videojáték a negyvenedik évforduló alkalmával, hiszen a horror műfaja napjainkban már éppolyan professzionális minőségben (vagy ha lehet, még inkább abban) képes borzolni a rajongók idegeit, mint a filmvásznon. Kannibálos horrorjáték egyébként a The Forest című indie címet leszámítva még nem nagyon készült, így a Ruggero Deodato: Cannibal című alkotásnak nem kell túl sok hasonszőrű címmel konkurálnia.

A játékot a Fantastico Studio nevű római fejlesztőcsapat készíti és a bejelentést egy eléggé semmilyen videó közreadásával tették meg. Az alkotók azt hangsúlyozták ki, hogy a játék miatt érdekes, mert a found footage-horrorfilmek (Blair Witch Project, [REC], Cloverfield) előfutára volt a maga idejében. És hogy miért szerepel a rendező, Ruggero Deodato neve a játékban. Nem csak homage-ról van szó, hanem maga a rendező, Deodato is részt vesz a munkálatokban, olyannyira lelkesen, hogy a nyolcvanéves rendező ezt a játékot egyben a saját filmes kannibál-trilógiája (Az utolsó kannibál világ, Cannibal Holocaust, Szállj messze!) folytatásának tartja. Saját bevallása szerint is igazi kihívás számára, hogy a videojátékok nyelvén egy interaktív történetet elmesélni.

A Ruggero Deodato: Cannibal egyébként egy képregény/rajzfilmszerű horror-kalandjátéknak tűnik, melyet Unity-motorral készítenek Ruggero Deodato forgatókönyve alapján, sőt, maga rendező irányít ismét. A játék közben különféle kalandorokat irányíthatunk ezúttal nem az amazonasi, hanem a borneói dzsungelben, továbbá megismerhetjük a háttértörténetüket is visszatekintések formájában.

A A Cannibal Holocaust videojáték 2020 novemberében fog megjelenni PC-re, PS4-re, Xbox One-ra, Nintendo Switchre és mobilokra.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu