DualSense: zajszűrő mikrofon az új Sony-kontrollerben

A Sony megtréfált minket: mégsem DualShock 5 a PlayStation 5-ös kontroller neve, hanem DualSense.

A DualSense-ben lesz egy beépített mikrofon, hogy akár headset nélkül is kommunikálhassunk másokkal játék közben (de persze van fejhallgató-csatlakozó, így ezt a megoldást is választhatjuk), nem beszélve a haptikus visszajelzésről és az eleinte szokatlannak tűnő színválasztásról.

A SegmentNext megtalált egy szabadalmat az új kontrollerről. Ez a DualSense mikrofonjának elrendezéséről szól. Kicsit bonyolult a szabadalom fogalmazása, de kb. arról beszél, hogy a mikrofon képes azonosítani a játékos hangját, és ezen felül még a háttérzaj szűrése is megvalósítható. (Persze itt még nem tudjuk pontosan, hogy milyen mértékben képes erre. Egyszerre pedig, ha két hangforrás van – mondjuk rajtunk kívül egy televízió a háttérben -, biztos, hogy nem tudja megfelelően kiszűrni a TV hangját.)

Ezen felül a DualSense az egymásra beszélést is megszüntetheti, ha helyileg nem csak egy játékos játszik. Ez is nagyon jó ötlet, mert így nem hallatszódna be valaki más a beszélgetésbe (ami mondjuk egy taktikai shooter esetében, pl. Ready or Not, ami nagy eséllyel PlayStation 5-portot is kaphat, elengedhetetlen – erről a játékról amúgy a minap beszéltünk).

Aztán van egy másik szabadalom is, ami viszont a DualSense fejlettebb „tapipadjához” köthető. Ez arról ír, hogy bizonyos mozdulatkombinációkat képes lesz megjegyezni, és a PlayStation 5 kezelőfelülete is akár egy teljes érintőképernyős kezelési metódussal is rendelkezhet.

A DualSense tehát nagy ambíciókkal rendelkezik, és még sok idő, mire gyakorlatban is láthatjuk a Sony új kontrollerének újdonságait. A Sony nem változtatta meg az elképzelését: a PlayStation 5, és így a DualSense is a karácsonyi rohamban, az év végén válik elérhetővé (a PlayStation 4 2013 novemberétől volt kapható, esélyes, hogy az új vas és kontroller is ezt a hónapot célozza meg). A kontroller és a konzol ára még nagy kérdőjel – bele sem merünk gondolni, hogy az új DualSense-ért mennyit is fognak majd tőlünk elkérni…

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu