Cross-gen lesz a Dead Island 2?

Mi a csudát csinál a Dambuster Studios? Még a PlayStation 4/Xbox One verziót sem láttuk működő állapotban, de már most a PlayStation 5 és az Xbox One van a célkeresztben…!?

A Dead Island 2 lassan annyira szomorú helyzetben lesz, mint anno a Duke Nukem Forever, vagy az Aliens: Colonial Marines. Több éve bejelentették (kb. 2012 óta készülget…), közben több stúdió is távozott a fejlesztői székből, és lassan egy új konzolgeneráció is megérkezik. Erre jön egy álláshirdetés a Dambustertől a művészeti rendezői pozícióba. Mit csináltak ennyi ideig, ha most keresnek ilyen szakembert?

Mindegy is, az álláshirdetés jellemzése szerint egy olyan illetőt keresnek, aki a művészeti csapatot vezetné, ahogy ők egy ikonikus kaliforniai városban játszódó teljeskörű zombiinvázióhoz megalkotják a napsütötte háttereket. Ez szerintük egy fantasztikus lehetőség (holott most inkább tűnik egy zsákutcának), mert így a művészeti irányzatot vezetheti a kiválasztott személy egy egetrengető játékban, ami kurrens és jövőbeli platformokra érkezne ettől a progresszív és előre gondolkodó stúdiótól.

Nocsak, „kurrens és jövőbeli platformok” – tehát a jelenleg elérhető PlayStation 4-re, Xbox One-ra, PC-re, illetve a kb. 7 hónap múlva elstartoló PlayStation 5-re és Xbox Series X-re is fejlesztik már a Dead Island 2-t! Ez pedig felettébb bátor lépés – logikusabb lehetne talán a jelenlegi konzolduóra kigurítani a játékot, mielőtt nekiülnének a next-gen verziónak…

Szóval ez a játék legalább nyolc éve már ott fekszik a tervezőasztalon. Először a Techland dolgozott rajta (mielőtt ők leléptek volna a Warnerhez megcsinálni a Dying Lightot…), aztán jött a Yager (Spec Ops: The Line), a Sumo Digital (akik pedig nemrég szépen elbaltázták a Crackdown 3-at), és most a Dambuster dolgozik rajta.

Nem fogunk meglepődni, ha a Techland hamarabban kihozza a Dying Light 2-t (ez jelenleg ismeretlen időpontban fog jönni, de ez is cross-gen lesz…). Azzal pedig a Techland két játékot is kiadna, mielőtt a Dead Island folytatása is elérhetővé válna…

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu