Cyberpunk 2077: legalább két kiegészítőt kap Night City

A CD Projekt RED egy első napi patchet is már most bejelentett – de itt prózai indok áll a frissítés mögött. Mi a helyzet a PlayStation 5-tel?

Mivel a lengyel cég közzétette az előző üzleti éves eredményeit, a befektetőknek is válaszoltak néhány kérdésre. Így merült fel az a kérdés is, hogy a Cyberpunk 2077 milyen módon bővül majd a megjelenés után, leszámítva a külön, talán 2022-ben érkező multiplayeres szekciót. Adam Kiciński, a CD Projekt RED vezérigazgatója azt mondta, hogy a játéknak „nem lesz kevesebb DLC-je mint a The Witcher 3-nak”, és itt a nagyobb tartalmi kiegészítőkre gondolt. Mivel Geralt két nagy kiegészítőt kapott (és mindkettőt negyed évvel a megjelenésük előtt bejelentették), a „kb. 75 utcai történettel” (mellékküldetés-szálakkal) rendelkező Cyberpunk 2077 is hasonlóan fog „terjeszkedni”.

A koronavírus azért kihatott a játék fejlesztésére. És nem csak úgy, hogy a CD Projekt RED átállt az otthoni fejlesztésre – development Michal Nowakowski, a CDPR üzleti fejlesztésekért felelős senior alelnöke azt mondta a VGC-nek, hogy a lokalizációs folyamatokban nehézségek adódtak. Konkrétan: néhány szinkronhang nem nagyon tud rögzíteni felvételeket a játékhoz. A legtöbb felvétel megvan már, de általában a játék fejlesztésének legvégén szokásosnak mondható egy-két rögzítő felvételi alkalom – ezek felhasználása esetén egy patch-csel bővítenék a játékot (vagy pontosabban annak hiányzó szinkronos elemeit). A CDPR nem nagyon aggódik emiatt. A munkálatok állítólag jól haladnak.

De mi a helyzet a Cyberpunk 2077 next-gen konzolos változatával… esetleg változataival? Az Xbox Series X verziót már megerősítette a CD Projekt RED (erről azt mondták, hogy akkor lesz elérhető, amikor kész ez a verzió), de megvan az esély arra, hogy nem lesz nyitócím. A PlayStation 5-ös iterációval kapcsolatban pedig azt mondják, hogy nem erősíthetnek és nem cáfolhatnak meg semmit sem. Ők nem szólhatnak túl korán. Az Xbox Series X verzióval megerősítették, hogy az ingyenes lesz az Xbox One-os kiadást megvásárlóknak a Smart Delivery rendszeren keresztül. Úgyhogy itt valószínűleg a Sony megközelítésére várnak: vajon itt is lesz ingyenes PlayStation 4 – PlayStation 5 „ugrás”? Addig meg inkább biztosra mennek és nem szólnak egy szót sem.

A Cyberpunk 2077 egyjátékos része szeptember 17-én jön PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re.

Forrás: DualShockers, DualShockers, PSL
Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu