Master of Orion: Conquer the Stars: ingyenes játék, furcsa feltétellel!

A Master of Orion: Conquer the Stars: ingyenes lehetőségét kínálja a Wargaming, amelyik a World of Tanks, World of Warships és a World of Warplanes játékokat is fejlesztette.

A korábban rendkívül sikeres, napjainkban már hanyatló népszerűségű World of Tanks fejlesztőcége, a Wargaming néhány éve megszerezte a becsődölt Ataritól a Master of Orion jogait, és egy rebootot készített hozzá. A híres űrstratégiai játék Conquer the Stars alcímű remake-je, illetve „újragondolása” pedig húsvét alkalmából egy ideig teljesen ingyen beszerezhető, feltéve… és most jön a meglepő kérés: amennyiben játszunk a World of Tanks-szal. Mivel korábban iszonyúan népszerű volt a World of Tanks, ez az „unszolás” kicsit is arra utal, hogy már koránt sincs így és a Wargaming ilyen eszközöket próbál bevetni, hogy visszacsábítsa a gamereket. Az akció egyébként április 9. és 23. között él és annyi megkötés azért van, hogy sajnos csak az egyjátékos módot szerezhetjük be, a multiplayer hibádzik.

Egyébként azért nem olyan könnyen még ezt sem adja a Wargaming: a feltételük ugyanis az, hogy egy csataküldetést kell megnyernünk a Random összecsapások keretében, beleértve a Nagy csatákat is. Amennyiben sikerül abszolválnunk a feladatot, akkor a Master of Orion: Conquer the Stars: ingyenes verziója a, melyet a Wargaming.net Game Centeréből lehet majd letölteni. Hogy kicsit megédesítsék még a „dealt” a Wargamingnél, ehhez még jár néhány MoO-témájú World of Tanks tankokat „csinosító” mintázat.

És hogy a húsvéton túl egyfajta keretbe is foglalják az akciót: az apropó az, hogy rövidesen érkezik az űrhajózás világnapja, amely éppen április 12-re esik: ezen a napon, 1961-ban lépett Föld körüli pályára Jurij Gagarin szovjet kozmonauta.

A Master of Orion című játékot eredetileg 1993-ban adta ki a MicroProse, az cég, amelyet akkor a legendás Sid Meier vezetett, akinek többek között a Civilizationt is köszönhetjük. A Master of Orion tulajdonképpen a „folytatása” volt a Civilizationnek, ugyanis hasonló módon felépített körökre osztott stratégiai játék volt és a játék egyik lehetséges „befejezése” (győzelme) az volt, hogy elsőnek fedeztük fel a bolygók kolonizálásának lehetőségét.

Master of Orion: Conquer the Stars-ban az a feladatunk, hogy kolonizáljuk a rendelkezésünkre álló játékbeli csillagrendszereket a 10 választható faj egyikével. A játék során több mint 75 technológiát fejleszthetünk ki, diplomáciával léphetünk kapcsolatba, és fenyegetéssel, vagy szövetségekkel érvényesülhetünk, vagy akár flottánkkal leigázhatunk mindenkit.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu