PlayStation VR: a Sony is tudja, hogy elavult a hardver

Egyre több helyről halljuk, hogy a virtuális valóság-headsetek piacán a Sony egyre inkább lemarad, és hogy újítania kellene.

A PlayStation VR-ból a hivatalos adatok szerint december 31-ével bezárólag 5 millió példány fogyott eddig, amivel a VR-headsetek terén piacvezetőnek mondhatjuk a cég termékét. Viszont a valamit valamiért alapon a PSVR gyengébb, mint a riválisai (Oculus Rift, HTC Vive, Valve Index…), de cserébe nem kell hozzá egy erősebb PC, hanem csak egy PlayStation 4. Csakhogy 2016 vége óta (ekkor jött ki ugyanis a PlayStation VR) eltelt pár év alatt kijött pár erősebb rivális, így fokozatosan nyílik a teljesítménykülönbséget ábrázoló olló.

Nemrég a Schell Games vezérigazgatója, Jesse Schell azt mondta a WCCFTechnek, hogy a Sony jól járhatna egy különálló VR-headsettel, amihez nem kötelező egy konzolt használni. (Ilyesmire példa az Oculus Quest is.) Most viszont Patrick O’Luanaigh az nDreamstől azt mondta a Gamesindustry-nak, hogy maga a Sony is tud arról, hogy szükséges lesz a hardverük frissítése, ha a következő 1-2 évben tovább javul a VR technológia. Mivel a PlayStation VR elavultnak mondható, 2021-re, 2022-re még inkább az lesz, és O’Luanaigh nagyon meglepődne, ha a Sony nem folytatná tovább a VR-os terjeszkedését.

Viszont ő úgy gondolja, hogy az új (újított?) PlayStation VR nem lesz egyszerre bejelentve a PlayStation 5-tel. (Itt valószínűleg a konzol kinézetére gondolhatott, mert maga a konzol létezése már közismert.) Idén szerinte a Sony a PlayStation 5-re fog koncentrálni, mert üzletileg ez kulcsfontosságú nekik, és miután a PS5 megveti a lábát, akkor kezdhetnek ismét a virtuális valósággal foglalkozni. (Korábban írtuk, hogy az új PlayStation VR később jöhet a next-gen konzolhoz képest, úgyhogy ez érthető is.)

A „PlayStation VR 2” létezése (most már direkt idézőjelezünk, mert a PlayStation 5 kontrollerjének is más nevet adtak; DualShock 5 helyett DualSense lett) is már valamelyest ismert, csak a Sony hallgat róla. De sokáig már nem teheti ezt.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu