Silent Hill: valami mégis készülhet

A Konami nemrég azt állította, hogy semmilyen Silent Hill-projekt nem készül. Most meg mégis az ellenkezőjére utaló jeleket látunk…

Suehiro Maruo nemrég a Tumblren megosztott pár képet, amit aztán a ResetEra fórum is felkapott.

„Délutáni meghívók. Remélem, csatlakoztok,” olvasható a bal oldali képen egy bizonyos Silent Hills felirat alatt. A jobb oldalon pedig a Konami logója virít az arcunkba. De ki is Maruo? Ő egy horrormanga-művész. Ez pedig azt jelenti, hogy valamilyen köze biztosan lehet a Silent Hillhez, ami minimum egy új mangát kaphat, de esélyes, hogy ennél jóval többről is szó lehet, hiszen a Kojima Productions is a Silent Hills-szel kapcsolatban posztolt pár gyanús tweetet (amiről akkor be is számoltunk).

Korábban arról volt szó, hogy egyfajta puha rebootot kaphat a Silent Hill, ami egy epizodikus játékkal (Telltale, Until Dawn-stílusban) is próbálkozhat, de ezután jött a Konami amerikai szóvivője, minden ilyen pletykát féknyúznak minősítve. Itt viszont ki lehetne térni KatharsisT ResetErás posztjára.

Ő azt állítja, hogy a Silent Hill remake a következő néhány hónap múlva bejelentik. Keiichiro Toyama (aki csak az első játékon dolgozott rendezőként), Masahiro Ito (szörnytervező) és Akira Yamaoka (zeneszerző) is dolgozik a projekten. Ez kb. megegyezik a korábbi pletykával (eredeti Team Silent-vezetők, PlayStation 5-exkluzív játék). Ebben azért van ráció, mert Toyama épp… meglepetés, de a Sony Interactive Entertainment Japan Studio alkalmazottja. A finomság ott van, hogy KatharsisT privát üzenetekben megerősítette a fórum moderátorainak a forrásait, mivel a site-on tilos hasraütésszerű pletykákat posztolni. Ám nem említette meg Kojimát, aki pedig gyanúsan mostanában arról beszél, hogy egy horrorjátékot akar csinálni (ettől pedig szerinte elájulnánk).

AestheticGamer a Twitteren pedig kitart amellett, amit mondott (SIE Japan Studio Toyamával, Yamaokával és Itóval dolgozik a Silent Hillen), és hozzátette, hogy a Kojima-elképzelés még mindig tárgyalások alatt áll, és nincs fejlesztés alatt egy másik lehetséges megállapodás miatt. A Rely On Horror is kitart amellett, hogy a Konami amerikai szóvivője hazudott (vagy nincs képben azzal, amit a japán, hazai ágazat készít).

Úgyhogy többen is azt mondják, hogy a Silent Hill feltámadására esély van. Jó is lenne – a Capcom Resident Evil 8: Village-e (állítólag ez lesz a játék neve, erről írtunk is) így riválist kapna.

Forrás: WCCFTech, Metro

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu