Godfall: nem lesz PlayStation 4-es verzió

A hivatalos PlayStation magazin májusi számában sok újdonság olvasható a Godfall játékról.

Ezt a játékot a Counterplay Games fejleszti és a Gearbox lesz a kiadója, és erről a PSL-en olvastunk egyet s mást. A játéknak öt elemi régiója lesz: Earth, Air, Water, Spirit, és Fire, tehát Föld, Levegő, Víz, Lélek, és Tűz. A játékra nagy hatással volt a Monster Hunter (nem csoda: a Monster Hunter: World a Capcom új siker lett!), de a Souls-sorozat is alaposan megihlette a Counterplayt: lesznek párbajok, amikben az ellentámadásoknak, illetve a nagyobb erejű mozdulatoknak is kifejezetten nagy szerepük lesz, úgyhogy ezeket jó lesz megtanulni időzíteni.

A játék vizuális stílusában Isaac Asimov Alapítvány könyve (sőt, mondhatunk akár könyvsorozatot is…) és Az Első Törvény, illetve Brandon Sandersontól a The Stormlight Archive-sorozat volt inspiráció a fejlesztőknek. A játékmenetben az agresszív játékstílust jutalmazni fogják. A legnagyobb sebzésért mindegyik mozdulatunk időzítését tökéletesítenünk kell. A Destiny stílusa is vissza fog köszönni ebben a looter-slasherben, de nem véletlenül: a Destiny 2 csapatából néhányan ugyanis a Godfallon dolgoznak, és emiatt nem kizárt, hogy kooperatív elemekkel is támadhat majd a játék, amiben a páncélzat (Valorplate) fogja meghatározni a karakterünk típusát. Ahogy haladunk előre, úgy jobbakat is találhatunk.

A Godfall a PlayStation 5-öt tekinti elsődlegesnek. Semmilyen terv nincs egy PlayStation 4-es átiratról (amit a TeamKill Media meg fog valósítani a Quantum Errorral – erről írtunk is), ugyanis a Godfallt úgy tervezték meg, hogy csak a Sony új konzolján fusson. Ezért is használhatják ki az új grafikai lehetőségeket (pl. a sugárkövetést). Lesz PC átirat is, igen, de ez nem biztos, hogy mindenkinek tetszeni fog: Epic Games Store. Mivel a Gearbox a Borderlands 3-mal is Tim Sweeney digitális boltján indított, nem lep meg minket, hogy a kiadói székben is hasonlóan az Epic Games Store felé terelik a Counterplay Games-et.

A Godfall az év végén érkezhet, nagy eséllyel a PlayStation 5 nyitócímei között. Remélhetőleg a COVID-19 nem fog ártani a fejlesztés menetrendjének.

Forrás: PSL

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu