Microsoft: menő a rivális konzol, de a miénk jobb [VIDEO]

Áh, a tipikus dicsérő komment, amit gyorsan a saját termékünk fényezése követ – ezt követte el William Stillwell, a Microsoft Cognition programmenedzsere.

Stillwell egy DealerGaming podcaston bukkant fel. Itt megkérdezték tőle, hogy mit gondolt Mark Cerny PlayStation 5-ös előadásáról (amit eredetileg a játékfejlesztők konferenciáján, a Game Developers Conference-en tartottak volna meg, de ugyebár a koronavírus felborította az idei évet). Stillwell szerint az valamelyest szerencsétlen volt a Sony részéről, hogy egy GDC-s prezentációt egy marketingrendezvénnyé alakított, mert ezzel nem nagyon kapott pozitív visszajelzést a játékosoktól, akik konkrétumokat szerettek volna. (Meg azért a visszamenőleges támogatásos komment is balul sült el – a Sony-nak gyorsan reagálnia kellett, hogy nem, nem csak a „top 100” PlayStation 4-es játék fut majd a PlayStation 5-ön. PR-katasztrófa, majdnem.)

Stillwell kb. a videó 90. percében mondja azt, hogy szerinte a közönség elvárása nem mindig egyezik a tartalmi tervekkel, és hasonló problémája van az Inside Xboxnak. Ezzel lőtt bakot a Sony, mert bár Cerny érti a dolgát (elvégre a PlayStation 4, PlayStation Vita, PlayStation 5 belső vezető tervezőjéről beszélünk…), a marketing szempontjából nem volt jó lépés az előadás hypeolása. Stillwellnek tetszett Cerny beszéde, és szerinte a Sony-nak van pár jó technológiai elképzelés a tarsolyában, de ő személy szerint úgy véli, hogy a Microsoft konzolja, az Xbox Series X jobb konzol lesz. Ő nem aggódik a teljesítménybeli narratíva miatt sem.

Stillwell élvezi a rivális konzolokkal kapcsolatos diskurzusokat, és néhány félrevezetett kommentet szórakoztatónak vél. Cerny-ről jó véleménye van (brilliánsnak, okosnak nevezte), csak rossz helyzetbe került, mert a tartalma egészen jó volt, ha jó szemszögből és elképzeléssel néztük a műsorát. Azt is mondja, hogy a Sony-nak van pár remek IP-je. A DualSense-ről pedig azt állítja, hogy inkább a Google Stadia kontrollerére hasonlít, nem pedig az Xboxéra.

A redmondiaktól ezt a stílust már megszoktuk. Az Xbox Series X és a PlayStation 5 is elvileg az év végétől kapható lesz. (Errefelé is talán. Szürkeimportban esetleg.)

Forrás: PSL

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu