Resident Evil 4 Remake: a Capcom már dolgozik is rajta?

A videogameschronicle.com írása szerint a Capcom az oszakai M-Two fejlesztőcsapatot bízta meg a Resident Evil 4 Remake fejlesztésével.

Igazából nem óriási meglepetés, hogy a Resident Evil 2 és a Resident Evil 3 remake-jei után mi más is következne, mint a Resident Evil 4. A VGC (videogameschronicle.com), „több fejlesztői forrásra” hivatkozó írása szerint a játék fejlesztése már meg is indult és a várható megjelenés 2022.

A fejlesztést a Resident Evil 3 Remake-hez hasonlóan most sem házon belül oldják meg, hanem a Tatsuya Minami, a PlatinumGames volt feje által alapított M-Two fogja készíteni. Állítólag nem összecsapott munkáról van szó, ugyanis a játékot már 2018 óta tervezik.

Várható most is, hogy azért nem hagyják teljes egészében az M-Two-ra a fejlesztés minden aspektusát: csakúgy, mint a Resident Evil 3 esetében (amelyet a RedWorks készített) a Capcom belsős csapata most is segédkezni fog a fejlesztői munkálatokban.

Állítólag a projektre az eredeti Resident Evil 4 igazgatója, az azóta a The Evil Withinnel is elhíresült Shinji Mikami is áldását adta, aki bár korábban visszautasította, hogy saját maga irányítsa a Resident Evil 4 Remake fejlesztését, viszont tanácsadóként sokat segített a játék fejlesztésében.

Maga az M-Two egyébként volt PlatinumGames és Capcom alkalmazottakból áll, szóval várhatóan minőségi munkára számíthatunk.

Ami a Resident Evil 4-et illeti, a maga 96 (!) százalékával ez a Metacritic által legmagasabban értékelt játék, amelyből 7.5 millió példányt értékesítettek mind a mai napig. Több kiadás és remaster is készült már belőle, legutóbb a Nintendo Switch-en is tiszteletét tette a játék. Resident Evil 4 remake eddig még nem készült.

Forrás: videogameschronicle.com

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu