Ghost of Tsushima: a bajtársak reagálnak a stílusunkra

Még több részlet tudódott ki az Egyesült Királyság hivatalos PlayStation magazinjából – de ez is valami, mert mostanában a Sucker Punch-tól másképp nem nagyon hallunk a Ghost of Tsushimáról.

A Redditen publikáltak további részleteket a játékból, amiben ezúttal nem lesz karma rendszer, holott a Sucker Punch korábban az inFAMOUS sorozatban eléggé gyakran alkalmazta azt. A Ghost of Tsushimában úgy tűnik, hogy egy adott pontig a történet igazodni fog ahhoz, hogy mit is csinálunk (és a világ is azért valamennyire változni fog a cselekedeteinktől függően). De persze a mongolok elleni háborúban nem leszünk egyedül – lehet néhány bajtársunk is a harcmezőkön. A kapcsolatunk erősségétől függően változhat az, hogy az adott szituációban miként cselekszünk.

Shimura, a Tsushima-sziget vezére, nem fog nagyon meghatódni. Makoto, aki az íj és a nyíl használatában profi (plusz a kardforgatásban is eléggé tehetségesnek mondható), az egyik legjobb partnerünk lehet, mert ő segíthet abban, hogy elterjedjen rólunk a „bosszúra éhes szellem” legendája, de ugyanolyan gyorsan kardot ragadhat ellenünk is, ha nem ért velünk egyet.

Azt is megtudtuk, hogy a játékban múlni fog az idő, ha esetleg felfedező útra indulnánk. Így az invázió óta eltelt idő növekedni fog, ahogy a sziget gazdag környezetét felfedezzük. A terület feltűnő pontjaira kell hagyatkoznunk az eligazodás során, és most viszonylag minimalista lesz a természet, ami a Sucker Punch-nak is szokatlan lesz.

Több kütyüt is bevethetünk a harcokban. A gyors iaijutsu támadás a ki nem rántott karddal is vért onthat, egy kampóval észrevétlenül átjuthatunk a mongolok „telephelyein”, de le is pottyanhatunk, hogy megtámadjuk őket, és a lopakodásos gyilkolás is megoldható lesz. Bombák, tüzes nyilak is lesznek, így Jin, a főszereplő változatos arzenállal bír. (És állítólag annyira fejlődnek a képességei a történet során, hogy akár egy teljes bázist elpusztíthat majd.)

A Ghost of Tsushima június 26-án érkezik, kizárólag PlayStation 4-re, de szerintünk egy halasztás itt is előfordulhat.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu