Marvel’s Spider-Man: korai, „lassú” PlayStation 5-ös fejlesztőkészleten futott [VIDEO]

A korábbi Pókemberes bemutató nem mutatta meg teljesen, hogy mire lehet képes a PlayStation 5.

A Sony új konzolján futó játékmenetet (teljesen mindegy, hogy milyen játékról van szó) még nem láttunk – a PlayStation 5-re készülő játékokból eddig csak PC-s felvételeket publikáltak a fejlesztők, és abból annyira nem lehet kiindulni sem. De tavaly volt szó egy Marvel’s Spider-Man techdemóról, amit a PlayStation 5-re szántak. Itt vetették össze a PS5 töltési idejének a sebességét a PlayStation 4 Pro-val – lent található a videó, ha már nem rémlene, hogy miről is van szó.

A Redditen felfedeztek valami teljesen logikusat. A Wired volt az első site, ami hivatalosan tudósított a Sony akkor még nem PlayStation 5-ként nevezett konzolján (ekkor hivatalosan nem volt neve). Ők pedig áprilisban publikálták írásukat. De a Sony techdemója májusban volt, így ki lehet mondani, hogy akkor még messze nem volt végleges a PlayStation 5 fejlesztőkészlete, sőt, akkor még a sebesség is erősen korlátozott volt. Azaz: a platform nem mutatta ki teljesen a foga fehérjét (de akkor már csendben megerősítették a PlayStation 4 irányába a visszamenőleges támogatást; csak ez sajnos elmarad az Xbox Series X-szel szemben…).

A Wired azt írta, hogy Mark Cerny (a PlayStation 4, PlayStation Vita, PlayStation 5 belső vezető tervezője) elindította egy PlayStation 4 Pro-n a Marvel’s Spider-Mant, amiben a fast travel, a gyors helyszínváltás tizenöt másodpercig tartott. Aztán egy másik TV-n egy korai, „lassú”, nagy, szürke torony formájú devkiten tette ugyanezt, és ott a Pókember utazása 0,8 másodpercig tartott.

Úgyhogy gondoljunk bele: a végleges PlayStation 5-ön mennyivel lehet még gyorsabb? Nem lehetetlen, hogy a nyolc tizedmásodpercet lefaragják ötre, így 30-szoros sebességnövekedésnek lehetünk szemtanúi majd az év végén, már ha tényleg ekkortól mehetünk egy konzolos boltba (mindegy, hogy online vagy sem…) megvenni a Sony új vasát, aminek ára és pontos megjelenési dátuma is ismeretlen.

Nagy sebesség – ezt az ígéretét a Sony szinte biztosan be fogja tartani.

Forrás: PSU

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu