Resident Evil 3 Remake: gyorsan „milliomos” lett

A Capcom a két legújabb Resident Evilről elárulta az új eladási adatokat.

A japán cég bejelentette, hogy az április 3-ai PlayStation 4-es, Xbox One-os és PC-s (Steames) megjelenés után öt nappal a Resident Evil 3 Remake (és így ránk tukmált extraként a Resident Evil Resistance is) elérte a 2 milliós értékesítést. A digitális értékesítés (Microsoft Store, PlayStation Store, Steam…) pedig közel ötven százalékot tesz ki ebből az eredményből, ami a Capcom szerint „a cég digitális értékesítési stratégiája” miatt történt.

Itt arra gondoltak, hogy a játékok megjelenése előtt nyilvánosságra hoztak egy demót a Resident Evil 3 Remake-nek (Raccoon City Demo a neve), plusz a Resident Evil Resistance-ből egy nyílt bétát futtattak a játék megjelenéséig. Ez a megközelítés pedig a Capcom szerint „figyelemfelkeltő volt, és a rajongóktól erős fogadtatást mutattak”. (És még mennyivel jobb lett volna, ha a PC-n nem használják a Denuvo DRM-et, ami bizonyítottan kihat a teljesítményre, ha nem egy viszonylag új PC-n futtatjuk az így „hazatelefonáló” játékokat…)

A Capcom azt is bejelentette, hogy a tavaly januárban megjelent Resident Evil 2 Remake miként teljesít: az eladások itt is egészen jók, ugyanis már 6,5 millió értékesítésnél tart Leon és Claire történetének felújított kiadása. Erről a játékról legutóbb februárban hallottunk. Akkor a Capcom azt mondta, hogy december 31-ével bezárólag 5,8 milliónál tartott a játék, úgyhogy negyed év alatt még hétszázezer értékesítést kalapozott össze a Resident Evil 2 Remake, ami teljesen jó adatnak mondható.

A Resident Evil 3 Remake-en az M-Two dolgozott, és a pletykák szerint 3-ról 4-re ugranak, és 2022-ben láthatjuk tőlük a Resident Evil 4 Remake-et. Mondjuk ezzel a Capcom elérné, hogy a már amúgy is mindenre megjelent Resident Evil 4 így még több platformot lefedjen.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu