Crysis: felújításra készül a Crytek? [VIDEO]

2007 nagy technikai csodája új köntösbe bújhat – a Crytek gyanús jeleket ad ki magából.

A Crysis 3 már jó hét éve, hogy megjelent. Ezzel szemben a Crysis Twitter-fiókja hirtelen ír egy ilyet, hogy ADAT FOGADÁSA… Ebben pedig az a furcsa, hogy a Crytek ezen a fiókon úgy három és fél éve nem írt semmit sem. Ezért pedig teljesen indokolt, ha arra gondolunk, hogy a Crytek a Crysisszal egy esetleges visszatérést tervez. És megvan hozzá a technológiája is, ugyanis a cég nem nagyon hagyta parlagon a CryEngine-t.

Az első lenti videóban a Crytek arról beszél, hogy miként fejlesztette az engine-t az utóbbi egy évtizedben. Kb. 2:20 körül felbukkan a next-gen Crysis, azaz pontosabban az első játék modernizáltabb látványvilággal. Bár nem sokat láthatunk a játékból, azért ki lehet mondani nyugodtan, hogy az a rövid részlet pokolian szépen néz ki.

De nem ez volt az első ilyen csendes alkalom – már ha ezt annak lehet nevezni. Tavaly nyáron is kiadott egy CryEngine-es videót a Crytek. Itt is érdekes módon 2:18 környékén bukkan fel a Crysis, de ezúttal egészen „levelet kaptam lájf” formátumban. Ergo: dzsungeles anyagról beszélhetünk.

A CryEngine-nek most nincs akkora szerepe a piacon, mint korábban (igaz, az Amazon az ő technológiájukból ágazott le (forkolt…) a saját engine, a Lumberyard felé, és azt fogják a játékaik használni…), mivel mostanában az Epic Gamestől az Unreal Engine, vagy akár a Unity is nagy riválisnak mondható. Mégis, pár játék bevállalta a Crytek programkódját – Prey (a reboot, nem a 2006-os), Kingdom Come: Deliverance, Sniper Ghost Warrior Contracts, Wolcen: Lords of Mayhem. Pár példa, ami a „sírómotort” alkalmazta…

Lehetséges, hogy a Crytek egy komolyabb felújítással készül a Crysis esetében, hogy most már ne csak PC-n legyen elképesztően gyönyörű, hanem PlayStation 5-ön és Xbox Series X-en is? Mi nem tartjuk kizártnak. Talán hamarosan bejelentés is érkezik az ügyben.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu