Grand Theft Auto VI: eleinte kisebb méret a túlórázás csökkentéséért?

A Rockstar tényleg azt a formulát követi, amit a Take-Two már vázolt.

Korábban arról írtunk, hogy a Take-Two nem elégedett a Rockstar tempójával – a kiadó több játékot akar a Rockstartól, amik lehetnének kisebbek, hogy cserébe gyakoribb megjelenések történjenek. És lehet, hogy ezt a metódus már fejlesztőkre már nézve alkalmazzák: a Kotakunak író Jason Schreier szerint a Rockstar megváltoztatott pár dolgot a kulisszák mögött.

A stúdió célja a módosításokkal az, hogy jobb munkakörülményet lteremtsenek. Egyre több alkalmazottnak van lehetősége arra, hogy saját tempójukban dolgozhassanak, ha erre lenne igényük. Több menedzsert is eleresztettek, továbbá a Rockstar San Diego/California/Lincoln/Egyesült Királyság-beli stúdiók vezetőit is lecserélték, mert ők rombolták a munkakörnyezetet. Néhányan óvatosan optimisták is, mert szerintük Dan Houser, a Rockstar egyik alapító tagjának távozása kevesebb erőltetett menetet (crunch) okozhat, ugyanis bár leírhatatlanul értékes kreatív elmének tartják, emellett azért eléggé temperamentumos volt, és gyakran az utolsó pillanatban nyúlt bele a dolgokba, ami sok plusz munkát eredményezett. „Általánosságban véve egy egészségesebb [munka]kultúrának tűnik. Meglátjuk egy-két éven belül, hogy kitépem-e a hajamat, de úgy néz ki, hogy jó irányba tartunk, ha belegondolunk, hogy mekkora méretű cég is vagyunk,” mondta az egyik névtelen Rockstar-alkalmazott.

Schreier szerint a Rockstar következő nagy projektje a Grand Theft Auto VI (emiatt pedig nem tudjuk, hogy a Bully 2-vel mi is lehet…). Ez a játék pedig „visszafogottabb méretű” lesz. Ahelyett, hogy egy hatalmas alkotást adnának ki, amit aztán nem nagyon bővítenek (a Grand Theft Auto V-re azért ezt nyugodtan mondhatjuk, és most nem a GTA Online-ról van szó…), inkább kisebb kezdéssel bővítgetik folyamatos DLC-kkel és frissítésekkel.

Szóval a Rockstar meglepően kicsi mérettel indíthat a következő játékában. Tőlük ilyesmit látni biztosan szokatlan lesz, és itt a kiadón múlik, hogy mennyire is lesz pénzhajhász ez az új megközelítés.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu