Crysis Remastered: múltba mered a Crytek [VIDEO]

Várható volt: a Crytek bejelentette, hogy a 2007 végén megjelent Crysis játékból kurrens-gen felújított újrakiadással készül.

„Lelkesek vagyunk, hogy ismét a Crysis franchise-on dolgozhatunk, és hogy a Crysis rajongóinak egy olyan remastert hozhassunk el, ami megérdemli a játék iránti szenvedélyüket. Ez egy izgalmas lehetőség, hogy visszahozhassuk a Crysist PC-re és a kurrens konzolokra – még a Nintendo Switch-re is! -, hogy egy új játékosgeneráció átélhesse a nanoruhás harc izgalmait,” mondja Avni Yerli, a Crytek vezérigazgatója a sajtóközleményben.

A Crysis Remastereden nem csak a Crytek dolgozik, hanem a már az Embracer Group (korábban THQ Nordic AB) alá tartozó Saber Interactive is. Szerintünk ők dolgoznak a Nintendo Switch porton, mert a The Witcher 3-at is ők ültették át a nagy N hybrid platformjára… de a Crysis Remastered nagy felbontású textúrákkal, fejlettebb művészeti assetekkel, HD textúracsomaggal, ideiglenes élsimítással (temporal anti-aliasing, TAA), SSDO-val, SVOGI-val, részecskeeffektekkel, és még sok, sok grafikai újítással fog készülni. Egyet még megemlítünk: ray tracing. Sugárkövetés is lesz! Persze csak PC-n. A PlayStation 4 és az Xbox One ilyesmit nem tud. (Nos, ki merne fogadni egy PlayStation 5 és egy Xbox Series X verzióra?!)

A Crysisban egy egyszerűnek tűnő kimenekítő küldetésnek indul az egész, de hirtelen letarolja egy földönkívüli faj az észak-koreaiak szigetét, mi pedig a nanoruhánkkal felvértezve lopakodhatunk, megnövelhetjük az erőnket, esetleg gyorsan mozoghatunk, hogy jól fenékbe rúgjuk azokat, akik fegyvert ragadnak ellenünk ebben a folyamatosan változó környezetben (leszámítva a játék végét, mert a földönkívüli rész valamelyest fáradtnak érződött már 2007 végén is).

A Crysis eredetileg PC-re jött ki 2007 novemberében, majd egy viszonylag satnya PlayStation 3, Xbox 360 átirat jött 2011 októberében. Most pedig nyáron készülhetünk a PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC négyesen a Crysis Remasteredre. (De a ray tracing miatt erősen gyanakszunk egy next-gen verzióra is…

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu