Ghost of Tsushima: már megvan az új dátum?

A Sony még be sem jelentette, hogy elhalasztja a Ghost of Tsushimát, de ez is meg fog történni – csak idő kérdése az egész.

A PlayStation kanadai weboldalán egy kis ideig más dátumot írtak a Sucker Punch PlayStation 4-exkluzívjának, mint június 26-a. Persze, a cég gyorsan kapcsolt, így már a régi dátumot mutatja a site, de ezúttal is lebuktak, ugyanis lent egy screenshot az új dátumról.

Augusztus elseje nem valószerű. Az egy szombati nap, és akkor nem nagyon szokás konzolos játékokat kiadni, pláne nem exkluzív címeket. És ezzel kb. egy vonalba esik a tegnapi tippünkkel – a minap ugyanis azt gondoltuk, hogy ha tényleg nem fogja június 26-án kiadni a Sony a Ghost of Tsushimát és a The Last of Us Part II-t (ez sem hivatalos még… a Naughty Dog játékát a logikai problémák miatt határozatlan ideig eltolták, dettó a Marvel’s Iron Man VR-t), akkor helycserés játék lesz, így Ellie és Joel jön a japán-mongol harcok időpontjára, míg Tsushima szelleme egy hónappal hátrébb megy. Mi július 24-ét vagy július 31-ét mondtuk. És lám, az utóbbi pont egy napra van a placeholder, ideiglenes dátumnak használt augusztus elsejétől…

Szóval a Sony készül Jin Sakai sztorijának elhalasztására. Nem akarják, hogy egyszerre két PlayStation 4-exkluzívot is kiadjanak, mert ezzel az eladásokban egymásnak árthatnak, és inkább jobb ötletnek tarthatják, hogy az egyiküknek adnak még plusz egy hónapot, hogy aztán az is olyan kifinomult legyen, ami talán 9/10-es értékeléseket kap majd a nemzetközi sajtótól. (Egy ilyen kaliberű exkluzívtól, mint a Ghost of Tsushima szerintünk ilyesmit vár el a Sony…)

Persze mindez még nincsen megerősítve. Csakhogy az erre utaló jelekből kiindulhatunk már. Nem hittük volna fél éve, hogy a COVID-19 koronavírus ekkora világjárványt okoz, ami aztán szépen felborít mindent csak kb. a játékipart nem. (Még nem. Erről ma még részletesebben szó lesz…)

Forrás: DualShockers

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu