Supermassive Games: a DualSense-szel jobban kötődhetünk a karakterekhez

A korábban a PlayStation 4-exkluzív Until Dawn-t, most pedig a multiplatform The Dark Pictures-antológiát fejlesztő Supermassive Games egyik vezetője szerint a Sony új kontrollere révén közelebb juthatunk a játékokban irányított karakterekhez.

Pete Samuels azt mondta a GameReactornak, hogy miután néhány évet a VR-os játékok fejlesztésével töltöttek (az Until Dawnnal kapcsolatban is), ott például a hanggal történő irányítást próbálták meg az egyik projektjükben, de most a DualSense miatt lelkes a stúdió, mert ehhez próbálnak újdonságokat tervezni. A csapat belsőleg már beszélt a next-gen Sony konzol mellett érkező kontroller funkcióiról. Például a tapintáshoz köthető újításokról – Samuels szerint minél jobban képesek a fejlesztők (így a Supermassive is) a játékban kezelt karakter élményét visszacsatolni a játékos felé, annál jobban kötődhetünk hozzájuk a DualSense-en keresztül. (Papíron lehet, de gyakorlatban…? Nem tudjuk.)

A virtuális valóságban belső nézetes játékokat fejlesztett a stúdió, így ott volt értelme a hanggal történő parancsadásoknak, de egy külső nézetes játék esetében ez nem nagyon jönne át szerintük, de lehetséges, hogy valamilyen módon a hangos utasításokat is alkalmazhatja a Supermassive, mert ilyesmiről is diskurálnak már a csapaton belül. (QTE-k hangokkal? Nos az még egy szép történet lenne.)

Samuels lelkesedését fejezte ki a játék streaming platformjai terjedésével kapcsolatban is. Bár izgalmasak a next-gen konzolok (PlayStation 5, Xbox Series X) is, viszont a játékok streamelésével a közönség szélesebb körű lehet, és úgy gondolja, hogy amilyen játékokat készít a Supermassive, azzal akár a filmeket és TV-t néző embereket is bevozhatják a világukba. Ezért pedig a következő pár évet igazán vérpezsdítőnek tartja.

Amúgy a Supermassive Games nemsokára (nem tudjuk, mikor – nyári időszak…) a Bandai Namco-n keresztül kiadja a The Dark Pictures antológia következő részét, a Little Hope-ot. Ahogy az első felvonás is, úgy ez is PlayStation 4-re, Xbox One-ra, illetve PC-re (Steamre) készül.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu