Ilyen lesz a PS5 visszafelé kompatibilitás a Digital Foundry szerint [VIDEO]

Nagy eséllyel a legtöbb cím jól járhat majd teljesítményben a PS5 visszafelé kompatibilitás terén.

Lassan, de biztosan közeledik a PlayStation 5 megjelenése – a Sony egyelőre még mindig szeretné, ha az év vége előtt az üzletekbe kerülne a következő generációs konzol. Persze, sokan kételkednek ennek a megvalósulásában, és rengeteg egyéb technikai kérdés is felmerült a konzol kapcsán. Egy szinte mindenre kiterjedő Youtube videóban a technikai elemzések terén jártas csapat, a Digital Foundry ment most ennek utána. Gyakorlatilag a Mark Cerny vezető mérnök múlt hónapban történt bemutatóját erősítették meg azzal kapcsolatban, hogy a gép gond nélkül futtatni fogja már kezdeti szakaszban is a PlayStation 4 száz legnépszerűbb játékát. A Digital Foundry szerint leginkább valószínű, hogy a PS4 címek egy része majd dinamikus felbontással, továbbá frame limit nélkül futhat majd a PlayStation 4-nél jóval erősebb gépen. Az említett „dinamikus felbontás” persze most nem lefelé, hanem felfelé skálázást jelent majd, tehát értelemszerűen a mostani gépen 1080p-fel futó cím akár natív 4K-n is futhat.

Hogy néhány konkrét példát említsünk: a Dark Souls 3 és a Sekiro: Shadows Die Twice játékosai kifejezetten jól járhatnak majd az erősebb hardverrel, lévén egyik sem futott túl jól az alap PS4-eken. A PS4 Pro mellé érkező frissítésekkel a frame korlátozásokat már eddig is lekapcsolták, most, az erősebb processzornak hála pedig nagy eséllyel meglesz a minimum 60 FPS-re PS5.

Persze, lesznek olyan játékok is, amelyeknél a plusz teljesítmény ellenére is szükség lesz a fejlesztők közbeavatkozására, hogy az új hardvert kihasználják. A videóban a Bloodborne-t láthatjuk példaként, amelyet konkrétan azért korlátoz le a PS4 Pro is 30 FPS-re, mert úgy állították be a grafikus motort, vagy a fizikát, hogy ahhoz igazodjon. Ha ehhez hozzányúlnak, a játék bizonyos helyeken játszhatatlan lesz. A teljes és igazán izgalmas videót alant láthatjátok.

A PlayStation 5 a Sony jelenlegi tervei szerint tehát még idén év vége felé az üzletek polcaira kerül majd.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu