Marvel’s Spider-Man 2: újabb szivárgás a next-gen Pókemberből?

A már a Sony Interactive Entertertainment által birtokolt Insomniac Games biztosan dolgozik a Marvel’s Spider-Man folytatásán. Ebből egyre több pletykát látunk.

Most is a Redditen olvashatjuk a részleteket, amit az illető állítólag onnan tudott meg, hogy az egyik kontaktja egy Zoomos megbeszélésen volt, és itt a Pókember franchise új játékának részleteiről volt szó. A lenti gondolatok többnyire építenek arra, amit a legutóbb írtunk a játékról pletyka szintjén (itt megemlítenénk, hogy a Sony ezt a címet még nem jelentette be). Mielőtt belevágnánk: a játékot állítólag a nyáron jelentette volna be a Sony (feltehetőleg a PlayStation 5 árazásával, kinézetével és megjelenési dátumával együtt…), és elvileg 2021 év végén, a karácsonyi időszakban jöhet… de a koronavírus miatt állítólag nyár végén jön leleplezés.

A történet szerint Mary Jane Watson és Peter Parker a The Daily Bugle-nél dolgozik. Ide visszatért J. Jonah Jameson is, miután az első játékban a podcastjével anyagi gondjai lettek. Parket vele, illetve Eddie Brockkal is személyesen interakcióba léphet – ezek egyikében Dr. Connorst is megemlítik majd. A sztoriban a szimbiótának is nagy szerepe lesz: Parker először egy utcán fog majdnem szó szerint belebotlani. Ez a szimbióta nem Venomot takarja, hanem „Proto-Venomot”, állítja a szivárogtató kontaktja. Harry a történet első felvonásában kiszabadul az eddig említett események előtt. Sőt, ugyanebben a jelenetben a szimbióta Harry helyett új gazdatestet választ, mégpedig Parkert. Ez utat ad Eddie Brock Venomjának, de Harry-t valami más fogja megmenteni. Az ő betegségét meggyógyítják, de egy kórházban fog lábadozni.

A játékmenetben több változás, újítás lesz. Az időjárásban láthatunk szemerkélő esőt, hóesést, de hózáport is. A hó felgyülemlik a kosztümünkön, továbbá a lábnyomaink (sőt, az NPC-ké is) ott fog realisztikusan maradni a hóban. Több kicsi mellékküldetés és plusz feladat lesz a dinamikus küldetések (Dynamic Missions) alatt. Ezek egyike például egy lufi elkapása (ez a Spider-Man 2 film játékadaptációja felé biccent), de megmenthetünk az építéseken dolgozó munkásokat is (őket is el kell vinni a kórházba). Ezekkel az Insomniac Pókember karakterének jobb, barátságos, „szomszédos” arculatát akarja kifejezni. Peter Parker körbesétálhat New Yorkban, és itt is egyre havasabb lehet a kabátja a hózáporban. Elmehet például a Szabadság-szoborhoz is, amit most teljesen felfedezhet.

Pókemberként a népszerűbb fekete kosztümje is fel fog bukkanni (ráadásul saját skillfával) – és mindegyik pókmaskara rendelkezik egy szimbiótás változattal, amit mi magunk aktiválhatunk. A fejlettebb kosztüm (Advanced Suit), illetve a Raimi-filmekben látott variáns (Webbed Suit) is fel fog bukkanni. A fekete kosztüm nem akarja a Spider-Man: Web of Shadows játékot másolni, viszont ha ezt öltjük magunkra, akkor az első játékban látott harci elemekből több rész is kimarad egy folyékonyabb, dinamikusabb élményért – a támadások gyorsabbak lesznek, és a támadások kikerülése nem lesz annyira fontos. Bizonyos képességekkel egyszerre több ellenfelet is megtámadhatunk.

És még pár karakter: például Mysterio ott lesz a Marvel’s Spider-Man 2-ben, és egy bossfight a Szabadság-szobron lesz. Több alkalommal is összefutunk majd vele. Lehetnek olyan mellékküldetések, amiben Daredevil (magyarul Fenegyerek) és Human Torch (a Fantasztikus Négyesből Fáklya) is felbukkanhat. Utóbbival szó szerint versenyt futhatunk majd. Miles Morales is játszható karakternek ígérkezik, ugyanis ennek az alternatív Pókembernek is megvannak a saját kosztümjei. Három DLC-t tervez az Insomniac, pont úgy, ahogy az első felvonásnál. A középpontban Morbius, Carnage (Mészárszék), illetve Wraith lesz.

Persze mindez nem megerősített információ. De ez eléggé részletesnek tűnik…

Forrás: PSU

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu