Death Stranding: késni fog a PC-s port

A június másodikai dátumot nem tudja tartani a Kojima Productions, így aki a tavaly novemberben megjelent játék PC-s átiratára vár, még egy kis plusz ideig azt kell tennie.

„A Kojima Productions ideiglenes bezárása miatt el kellett halasztanunk a Death Stranding PC-s megjelenését 2020. július 14-ére, hogy több fejlesztési időnk legyen, miközben az otthoni munkával kapcsolatos jelenlegi utasítások érvényben vannak. Köszönjük a türelmeteket és a kitartó támogatásotokat!”, írta a Kojima Productions a Twitteren.

Természetesen a koronavírus miatt váltottak home office-ra a japán fejlesztők, így egy újabb játék esetében láthatjuk azt, hogy azért a játékipar is megszenvedi a COVID-19-et: lassan egyre több játékról fogjuk hallani, hogy az eddig kitűzött időpont helyett később számíthatunk csak rájuk. Kapásból lehetne három példát mondani: The Last of Us Part II, Marvel’s Iron Man VR, Wasteland 3… és akkor ki tudja, hogy a fejlesztés alatt álló Xbox-, és PlayStation-exkluzív játékok mekkora mértékben érintettek. (Korábban volt már arról szó, hogy a koronavírus miatt kisebb nyitókínálattal indulhat mind a PlayStation 5, mind az Xbox Series X…)

Az 505 Games (kiadó) jellemzése szerint a Death Stranding az évtized egyik leginkább várt projektje volt. Ebben Sam Bridges karakterét Norman Reedus testesíti meg (és a hangja is a színésztől származik) a közeljövőben játszódó történetben, ami során rejtélyes, természetfelettinek nevezhető robbanások borítják fel a Föld békéjét. A bolygó gyorsan a kihalás felé közelít, és Samnek át kell utaznia az Egyesült Államokon (a nyugati part elérése a célja, és ő közel van a keleti parthoz, amikor is útra kel…), hogy ismét egymáshoz köthesse az emberiség megmaradt csoportjait.

Úgyhogy a Death Stranding PC-s megjelenése most már július 14-én lesz esedékes, nem pedig június 2-án. A játékot Steamen és Epic Games Store-on is megvehetjük 60 dollárért (euróból átszámolva 21 ezer forint körül számoljunk…), de lesz egy lemezes kiadás is 70 dollárért (ez pedig már kb. 25 ezer forint). Ajándékként kapunk egy Denuvo DRM-et is.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu