Peaky Blinders: Mastermind: TV-ből játékba [VIDEO]

A Curve Digital (kiadó) és a FuturLab (fejlesztő) a több díjat is elnyerő BBC/Netflix-showból játékadaptációt készít.

Peaky Blinders: Mastermind egy puzzle-kaland játék lesz, ami Birminghamben fog játszódni, nem sokkal az első világháború vége után. A játék rögtön a TV-sorozat (Netflix-sorozat?) első évadának vége után kezdődik, és benne a Shelby bűnözőfamíliához csatlakozhatunk. Tommy felfedezi, hogy a családot egy ördögi terv révén ki akarják iktatni (egy kínai ópiumdíler meggyilkolásával kapcsolatos vád merül fel…). Ahhoz pedig, hogy felemelkedjen, ki kell használnunk a képességét: ő képes a fejében eléggé összetett terveket létrehozni. Ezzel lehetünk mesterelmék, de mivel ez magyarul furcsán hangzik, maradjunk az angol kifejezésnél (Mastermind).

A játékban a Shelby-család több tagja felett is átvehetjük az irányítást (Tommy, Arthur, illetve Polly lett megnevezve). Mastermindként szabadon visszatekerhetjük mindegyik karakter útvonalát, amivel összehozhatjuk a tökéletes menetrendet, és így sikeresen elvégezhessük a feladatunkat. (Tehát kissé taktikai íze lesz a Peaky Blinders: Mastermindnak…) A legjobb értékelést úgy érhetjük majd el, ha stratégiailag kihasználjuk mindegyik karakter képességét és a lopakodást, ami kelleni is fog, mert a puzzle-k egyre bonyolultabbak lesznek a történet előrehaladtával.

Több helyszín is ismerős lehet majd a sorozatból, így aki esetleg a TV-ben (hazánkban ez inkább a Netflix lesz, mert a BBC Entertainment évek óta kivonult hazánkból, a BBC Brit errefelé nem fogható, a BBC Earth pedig messze nem a szórakoztató műfajjal kokettál…) látta már az epizódokat, akkor talán gyorsan fel is ismeri őket.

A FuturLab játéka valamikor a nyáron fog jönni (mostanában eléggé sok játéknál halljuk ezt a viszonylag rugalmas időszakot – a koronavírus miatt viszont nincs indok a panaszra…), mégpedig teljeskörű támadással: a PlayStation 4 mellett Xbox One-ra, Nintendo Switch-re, illetve PC-re is elérhető lesz a Peaky Blinders: Mastermind. A PC-sek a Steamen keressék.

Amúgy – és most viccet félretéve – kicsit XCOM-light érzésünk van: izometrikus nézet, stratégiával… csak itt most nem földönkívülieket irtunk. Talán nem vagyunk ezzel egyedül…

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu