A Watch Dogs Legion PlayStation 5 és Xbox Series X nélkül nem fog megjelenni

A nextgen nélkül nem akar belevágni a Ubisoft a hackeres akció-kaland sorozat harmadik részébe, így Watch Dogs Legion PlayStation 5 és Xbox Series X megjelenése mellet kerül csak a boltokba.

Nem zárt le túl sikeres évet tavaly a Ubisoft olyan címekkel, mint a Ghost Recon Breakpoint, vagy a The Division 2. Előbbit sem a kritikák, sem a gamer közösség sem kedvelte és a kasszáknál is elhasalt, utóbbi ugyan jó kritikákat kapott, de a pénzügyi sikerhez ez kevés volt. Éppen ezért – autós útvonaltervezés nyelvén szólva – az „újratervezés” fázisába került a cég.

Pont emiatt a Rainbow Six Quarantine (mely játék a „karantén” szó miatt most egy kicsit „beszédes cíművé” vált…) és a Watch Dogs Legion is csúszott, azonban eddig még nem volt róla információ, hogy mennyit. Most viszont kiderült, hogy a kicsit az ősrégi Messiah-ra hajazó, az előző részekhez képest alaposan átvariált játékmenetű hackeres akció-kaland cím csak a karácsonyi szezon környékén kerülhet boltokba, amely – nyilván nem véletlenül – egybeesik a PlayStation 5 és az Xbox Series X tervezett megjelenésével. Egyébként érdekesség, hogy pontosan ugyanezt történt az első Watch Dogs esetében is, ahol a PlayStation 4 és Xbox One megjelenését várta meg a Ubisoft a végül is „kereszt-platform” címmé vált játéknál, lévén az PS3-ra, Xbox 360-ra, illetve a két nextgen konzolra is megjelent.

Emellett Yves Guillemot, az Ubisoft fejese is nyilatkozott egy érdekeset, ami viszont valamelyest ellentmondana a Watch Dogs 3/nextgen konzolok egyidejű megjelenésének. Az új generációval kapcsolatban Yves Guillemot azt mondta el, hogy igazából ő személy szerint jobban örülne, ha a PlayStation 5 és az Xbox Series X megjelenését eltolnák, mert akkor nekik is több idejük lenne tökéletesíteni a gépekre készülő játékokat, ugyanakkor azt is hozzátette, hogy annak ellenére, hogy a koronavírus miatti rendkívüli helyzet a számukra is igencsak küzdelmes, ugyanakkor az mégsem befolyásolta jelentősen a fejlesztési sebességüket, szóval minden eshetőségre készen állnak.

Az Ubisoft a Rainbow Six Quarantine és a A Watch Dogs Legion PlayStation 5 és Xbox Series X mellett még legalább három címet tervez a „közeljövőben” a nextgen konzolokra megjelentetni.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu