Quentin Tarantino James Bond-film terveket szövögetett Pierce Brosnan főszereplésével

MOZI HÍREK – Maga az ex-James Bond sztár, Pierce Brosnan mesélte el, hogyan adta elő – mattrészegen – Quentin Tarantino James Bond-film ötletét.

Az Esquire magazin meghívására Pierce Brosnan élőben nézte újra saját magát az Aranyszem című James Bond filmben és a sztár ebből az alkalomból újra elmesélte azt a sztorit is, mikor Quentin Tarantino nem kevés Martini után előtte csapkodta a bárpultot, miközben arról áradozott, hogy ő a legjobb 007-es ügynök és vele akar filmet új csinálni.

A Kill Bill 2. mozikba kerülése után történt, hogy Quentin Tarantino találkozót beszélt meg Pierce Brosnannal és a helyszínt a hollywoodi Four Seasons hotelnek jelölte meg. Pierce Brosnan igazi brit eleganciával, pontosan érkezett: pontosan este 7-kor ott volt a szálloda halljában. Talán mondanunk sem kell, hogy Tarantino viszont késett: negyed nyolckor még sehol volt – Brosnan úgy tudta, hogy sajtóügyeket intézett az emeleten. Hogy addig se unatkozzon, Pierce Brosnan kapott egy martinit (ezúttal vodka nélkül), amelyet elkezdte szürcsölgetni. Fél nyolcra Tarantino még mindig nem érkezett meg – Brosnan érhető módon már kezdett türelmetlen lenni, így hát rendelt még egy martinit.

Végül aztán nagy sokára megérkezett Tarantino is – addigra már Brosnan – saját bevallása szerint – kezdett berúgni a martinitól kicsit már becsípett. A szintén nem szomjas Tarantinót sem kellett persze félteni: azonnal még egy kört, így tovább iszogattak, miközben Tarantino szenvedélyesen felvázolta az ötletét.

„Tarantino az asztalra csapott és azt állította, én vagyok a legjobb James Bond, és hogy Bond-filmet akar csinálni” – mesélte nevetve Brosnan. A realista színész próbálta volna lenyugtatni Tarantinót, de végül nem tette, mert hát „senki sem mondhat olyat Tarantinónak, hogy higgadjon le”. Pierce Brosnan aztán elárulta a filmstúdiónak, hogy Tarantino mit forgat a fejében, de Broccoliék hallani sem akartak róla: szó sem lehetett egy Tarantino-féle Bond-filmmel.

Pierce Brosnan egyébként nem először tálalta ezt a sztorit, azonban ilyen részleteiben ezt nem tette még meg. Quentin Tarantino James Bond-film téren egyébként már korábban is tervezett egy 50-es, 60-as években játszódó Casino Royale-filmet is akart rendezni, de végül abból sem lett semmi.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu