Senior írót keres a Guerrilla Games: csak nem a Horizon Zero Dawn 2 készül?

Biztos, hogy a holland stúdió valamit fejleszt. Hivatalosan még nem tudjuk, hogy mit, de talán könnyű ezt kisakkozni.

A Twitteren van a Guerrilla Gamesnek egy állásajánlatokkal foglalkozó fiókja (remek ötlet, ezt elismerjük), és itt a csapat amszterdami stúdiójába keresnek egy senior írót, akitől azt várják el, hogy a küldetések megírásában, illetve a narratívában legyen erős. Küldetések, narratíva – ez azért egy nyílt világú játéknak hangzik. És 2017 februárjának végén mi is volt a PlayStation 4-exkluzív Horizon Zero Dawn? Pont egy nyílt világú akció-RPG… és a tweetben a GIF szintén ebből származik.

Már jó ideje gyanakszunk arra, hogy a holland team épp Aloy történetének folytatásán tevékenykedik, amiről már régebben is azt mondtuk, hogy PlayStation 5-ös cím lesz. Most, kb. 7 hónappal a PS5 megjelenése előtt már biztosra is vehetjük ezt. Persze megcáfolhat minket a Guerrilla Games (akiktől a saját engine-jüket, a Decimát átvette Hideo Kojima, hogy a Death Strandinghez felhasználhassa azt; a PlayStation 4-es eredeti novemberben jött ki, a PC-s verziót pedig el halasztották, erről beszámoltunk).

Lehetséges, hogy egy Killzone „sül a kályhájukban” – elvégre a legutóbbi játék a franchise-ban a Killzone Shadow Fall volt, ami a PlayStation 4-es nyitócímek egyike volt. (Szintén 2013-ban, de pár hónappal előtte a PlayStation Vitára pedig megjelent a Killzone: Mercenary, de azt a Guerrilla Cambridge készítette. Ezt a stúdiót 2017-ben bezárták, a Guerrilla belépése előtt ők alkották meg a MediEvilt…)

Viszont jobb, ha a Horizon Zero Dawn 2-re tippelünk. Ez a játék ugyanis a PlayStation 4 egyik legsikeresebb exkluzívja lett – 2019 februárjában már arról hallottunk (és talán írtunk is), hogy több mint tíz millió példányban kelt már el Aloy sztorija. Ez pedig kellően nagy szám, hogy a Sony ne hanyagolja el.

Persze kérdéses, hogy Hermen Hulst nélkül mi lesz a Guerrillánál – a korábban a stúdió vezetőjeként tevékenykedő személy ugyanis tavaly november óta a Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios vezetője (Shuhei Yoshidát váltva ezen a poszton).

Forrás: PSU

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu