Tintin kalandjai hamarosan folytatódnak: a Microids már az ügyön van

Új The Adventures of Tintin játék készül, és a kiadója a francia Microids lesz.

A Microids megállapodott a Moulinsarttal arról, hogy a Tintin IP-ből új játékot készíthessenek konzolokra és PC-re – mivel nem valami konkrét a platformok megnevezése, talán a next-gen konzolpárosban gondolkodhat a kiadó. (Ki az a Moulinsart? Hergé, polgári nevén George Prosper Remi, azaz Tintin alkotójának alapítványa, ami megőrizte az IP jogait Hergé halála után.)

Stephane Longeard azt írta a sajtóközleményben, hogy örömmel látnak hozzá a fejlesztésnek, mivel ők már jó ideje szerettek volna valamit Tintinből csinálni, és most, hogy bejelentették a projektet, már eldőlt, hogy a Microids-Moulinsart páros hogyan fogja megvalósítani a játékot. Longeard szerint Tintint több millióan olvassák világszerte, és így a Microids a XX. század egyik legnagyobb alkotójából készíthet valamit – a francia kiadó magát rajongónak nevezi, és mindent megtesz, hogy méltón tisztelegjen a játékukkal Hergé munkássága előtt.

Nick Rodwell, a Moulinsart rendezője szerint a játék remekül fog illeszkedni a híres tudósító kalandjainak örökségébe, és az a Moulinsart célja, hogy a mainstream közönségnek egy szórakoztató, barátságos játékot hozzanak össze, amit aztán mindenki élvezhet, és ebben a Microids remek partnerük lesz.

A játéknak még a címét sem tudjuk, de a Microids közleménye szerint egy egy akció-kalandjáték lesz, amiben Tintin és Milu mellett más ikonikus karakterek is fel fognak tűnni – például Haddock kapitány, Tournesol professzor, illetve a Dupond és Dupont nyomozópáros. A nyomozó kész az új kalandokra a tengerek, kontinensek, a mély tenger és a Hold felfedezése után.

Tintin kalandjait legutóbb 2011-ben láthattuk film formájában (pont ez volt a címe magyarul, hogy Tintin kalandjai – Steven Spielberg alkotása egy 3D-s animáció volt, és a kritikusok jól fogadták). Ebből készült egy játékadaptáció is, ami The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn néven jelent meg (és ezt egy levegővel lehetetlen kimondani…) PlayStation 3-on, Xbox 360-on, PC-n, Nintendo 3DS-en és Wii-n (2011 októberében), illetve iOS-en, Androidon (pár nappal később), aztán Symbianon (2012 januárjában).

Eléggé felejtős volt a Ubisoft próbálkozása – reméljük, hogy ennél jobbat hoz össze a Microids.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu