Xbox Game Pass: készüljünk egy Rockstar-helycserére

A Microsoft havi díjas előfizetéses szolgáltatása folyamatosan változtatja az elérhető játékok listáját, és most az a furcsa helyzet áll fenn, hogy egy Rockstar game jön, egy másik pedig megy…

A Microsoft bejelentette, hogy május 7-én érkezik a Red Dead Redemption 2 az Xbox Game Passra. Itt fontos kiemelni, hogy a konzolos verzióról beszélünk, így az Xbox One, Xbox One S, Xbox One X platformmal rendelkező játékosok férhetnek hamarosan hozzá a Rockstar játékához. A PC-s Xbox Game Passban nem lesz ott a Western történet.

Nem véletlenül említettünk Rockstar-helycserét. Szintén május hetedikén távozik ugyanis egy másik játék a Rockstar Gamestől. A Grand Theft Auto V ugyanis ott volt az Xbox Game Passban (vagyis ott van… de már nem sokáig) négy hónapon keresztül. Ebből látni, hogy a kínálat nem biztos, hogy mindig bővül a third-party, külsős játékok esetében, ugyanis az Xbox Game Studios-játékok esetében a redmondi cég ilyesmivel nem trükközik: ott az alkotások az első naptól kezdve beugranak az előfizetéses rendszerbe, ami kb. az Xbox-os Netflixnek is mondható a játékokkal, igaz, azokat le is tölthetjük, nem pedig streamelésről van szó.

A Microsoft jellemzése szerint a Red Dead Redemption több mint 175 „Az év játéka” díjat nyert el, és több mint 250 publikációtól kapott maximális pontszámot a tesztekben, így a cég finoman szólva is dülleszti a mellét, hogy az Egyesült Államokban 1899-ben játszódó Red Dead Redemption 2 ott van az Xbox Game Passban. (Persze itt meg is kérdezhetnénk, hogy meddig?) A banda nyomában ott vannak a hatóságok, de a történet mellett a fotó móddal is eltölthetünk egy kis időt, de ott van még a Red Dead Online is, ami több figyelmet kap, mint az egyjátékos történet. (A Grand Theft Auto V esetében szintén.) Kincsvadász, kereskedő, italgyártó – csak pár elfoglaltság a Red Dead Online-ban.

Az Xbox Game Pass valószínűleg az Xbox Series X érkezésével komolyabban is meg fog erősödni – majd meglátjuk.

Forrás: Gematsu, WindowsCentral

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu