DualSense: a világ egyik legjobb kontrollere lehet, állítja a Techland

A Dying Light 2-t fejlesztő lengyel stúdió egyik vezető egyénisége szerint a next-gen PlayStationhöz érkező új kontroller igencsak komoly fejlődés lesz a DualShock 4-hez képest.

Tymon Smektala, a Dying Light 2 vezető játékmenet-tervezője a PushSquare-nek azt mondta, hogy ő abszolút imádja a DualSense kontrollert. Remekül megtervezték, és szerinte annyira futurisztikus lett, amennyire ezt el is várhatjuk 2020-ban, mert úgy véli, hogy eléggé sci-fi-s időket élünk. A formájáról pedig azt mondja, hogy még látniuk kell, mennyire igazodhat a kezeikhez, de kinézetre eléggé jónak tartja.

Smektala szerint a DualSense-nek megvan az esélye arra, hogy az eddigi legjobb kontroller lehessen. (Azért van pár eléggé erős ellenfél a múltból – a SNES kontrollere, az eredeti PlayStation-kontroller még az analóg karok nélkül – ezek még ma is emlékezetesek.) Hozzátette, hogy a haptikus visszajelzés (azaz az érintésen keresztül történő érzékelés), illetve az adaptív ravaszok alapos változást hozhatnak, csak ezt még nem érzékeljük annyira, mint a fejlesztők. Arra viszont kíváncsi, hogy mennyire lesz strapabíró a kontroller – túléli-e a véletlen leejtéseket, vagy azt, hogy a dühünkben épp a kontrollert hajítjuk neki a falnak. Végül még annyit mondott, hogy a DualSense-re megosztóan reagált a közönség, de neki fantasztikus véleménye van a Sony új „joystickjáról”.

A DualSense-ről nekünk még jó ideig nem lesz lehetőségünk véleményt alkotni, mivel mostanában a koronavírus miatt nem fog a Sony ilyen-olyan közönségbemutatót szervezni, pláne nem errefelé – mi nem vagyunk akkora piac, mint Nyugat-Európa, vagy éppen az Egyesült Államok. A kontroller, ahogy elvileg a PlayStation 5 is, az év végén fog elindulni a tervek szerint.

Az árazástól már előre félünk: valószínű, hogy a Sony komolyan megkéri majd a fejlett technológia árát.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu