Final Fantasy VII Remake: Red XIII is játszható karakter egy kis trükközéssel [VIDEO]

A Square Enix játékában elvileg nem irányíthatjuk Red XIII-at, de egy kis trükkel megtehetjük, hogy mégis irányításunk alá vehessük őt is.

Régebben írtunk már arról, hogy Naoki Hamaguchi, a Final Fantasy VII Remake társrendezője azt mondta, hogy azért nem játszható „a vörös tizenhármas”, mert túlzottan későn csatlakozik hozzánk a történetben, és így nem nagyon lett volna elegendő idejük arra, hogy megfelelően kidolgozzák a karakterének fejlődését. Ezért határoztak úgy, hogy legyen vendégszereplő a csapatunkban. Ez azt jelenti, hogy igen, mellettünk harcol, de korlátozott formában.

Nos, erre van már egy megoldás. Nem a legjobb, de ez is valami, ugyanis Xeeynamo létrehozott egy programot, amivel a Final Fantasy VII Remake-es elmentésünket módosíthatjuk. Így az inventory, a materia mellett a karaktereink szintjeit is átírhatjuk, de ami még fontosabb: Red XIII-at is játszható karakterré tehetjük ezzel az ügyes kis programmal, ami REMÉLHETŐLEG nem fogja szúrni a Square Enix szemét. A lent látható Red XIII akcióban egy rövid videóban.

Csak egy probléma van ezzel: a karaktert csak rövid ideig vehetjük irányításunk alá, ugyanis a fejlesztők úgy programozták meg a játékot, hogy a csapatunk folyton „visszamódosul” minden nagyobb jelenet után. Azaz Red XIII ekkor nem lesz irányítható. Jelenetenként bele kellene nyúlnunk az elmentésünkbe, ami egyrészt felettébb időigényes, másrészt eléggé zavaró, és így már jogos a kérdés, hogy érdemes-e ezzel szórakozni…? (Mondjuk a rajongók kitartását látva biztosan van olyan olvasó, aki igennel válaszol. Ezért is írtunk a témáról…)

A Final Fantasy VII Remake gyorsan milliós példányszámban fogyott még úgy is, hogy Európában a koronavírus miatt idejekorán elérhetővé vált a lemezes kiadás több boltban is a hivatalos megjelenési dátum, április 10-e előtt. De az már a múlt. A játék egy évig időzített PlayStation 4-exkluzív, de utána talán joggal számolhatunk egy PC-s verzióval (az egyik trailerben volt már erre jel), és akkor már az Xbox One port sem zárható ki.

Forrás: VG247

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu