DUNE: évekre vagyunk még az új rész megjelenésétől!

A Funcom (akik korábban bejelentették, hogy feltámasztják az IP-t) szerint még több évet kell várnunk az új DUNE játékra.

Rui Casais, a Funcom vezérigazgatója a cég 2019-es üzleti évének pénzügyi jelentésében beszélt a DUNE projektről. Erről azt mondta, hogy ez a Funcom eddigi legnagyobb, legizgalmasabb, illetve legambíciózusabb projektjük. Ez egy nyílt világú, túlélésre koncentráló játék lesz, és „PC-re és konzolokra” készül. (PlayStation 5 és Xbox Series X lesz az, ha ezt a fogalmazásmódot használja…)

Aztán azt mondta Casais, hogy ez a játék még mindig néhány évre van attól, hogy a Funcom elkészüljön vele (tehát next-gen lesz, ez kétségtelen – 2022-ben, 2023-ban már nem nagyon fognak PlayStation 4-re és Xbox One-ra fejleszteni…), és hozzátette, hogy kb. olyasmi lesz, mint a Conan Exiles, csak egy jóval nagyratörőbb és termetesebb koncepcióval. Természetesen a DUNE-univerzumban fog játszódni, és ez valószínűleg sokaknak csalódást fog okozni: alapból úgy tervezi a Funcom, hogy egy játék-mint-szolgáltatás modellt használ. (Ilyesmi mondjuk a Battlefield V is, igaz, a DICE már az utolsó nagy frissítésén dolgozik, mert megy a next-gen fejlesztés felé a csapat…)

A DUNE egy eléggé komoly franchise, ami videojáték formájában még 1992-ben látott napvilágot DOS-on és Amigán. A Cryo Interactive nagy dobását a Virgin Games 1993-ban a SEGA Mega-CD-n is kiadta. Egy eléggé komoly stratégiai játék volt, amit még ma is patinásnak tekintenek a veteránok – ezért nem is csoda, hogy gyorsan több folytatást is kapott. Az egészet amúgy Frank Herbertnek köszönhetjük – az első könyv (magyarul A Dűne címmel) 1965-ben jelent meg. A DUNE utolsó játékadaptációja 2001-ben jött ki – ez amúgy a Sci-Fi (ma már SyFy) csatorna TV-sorozatának feldolgozása volt, és ezt is a Cryo fejlesztette PC-re és PS2-re. Azóta eltelt két évtized…

Alig várjuk a további részleteket, de az, hogy game-as-a-service (GaaS) modellt használ a Funcom, kicsit csalódást keltőnek tűnik.

Forrás: PSU

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu