Ingyen SNES a karanténban levő japánoknak

A Super Nintendo Entertainment Systemet (röviden SNES-t) nem szabad lebecsülni még úgy sem, hogy őkelme már jó harminc éves!

A Japan Retro Game Association (JARGA – magyarul a japán retro játékokkal foglalkozó szövetség) ingyen SNES-eket (jó, pontosítsunk: Super Famicomokat, SFC-ket – arrafelé ezen a néven jött ki a 16-bites platform) fog kiszállítani azon háztartásokba, ahol gyerekek vannak, és érintettek a koronavírus vészhelyzetében. A JARGA a Twitteren jelentette be, hogy a régi, de ma is minőségi konzolhoz játékokat is biztosítanak: a Square-től (ma már Square Enix) a Final Fantasy VI-ot, illetve a Rare-től a Donkey Kong Country-t adják oda, így a JRPG-zés mellett platformerezni is lehet, ha a bezártságban erre támadna kedve a japán famíliáknak.

A JARGA weboldalán ki kellett tölteni egy dokumentumot a jelentkezőknek (április 26-a, japán idő szerint 23:59 a határidő, és ők előrébb járnak hozzánk képest, ezért is a múlt idő), akiknek 16 évesnél fiatalabb gyermekkel is rendelkezniük kell a háztartásban. A jelentkezők közül április 27-én sorsolnak, és a nyerteseknek vállalniuk kell, hogy amikor megkapják a szállítmányt, kifizetik a postaköltséget (de CSAK azt!). Összesen száz darab csomagot fognak kézbesíteni, úgyhogy lesz azért pár szerencsés nyertes…

A tweetben valószínűleg Yutaka Ishii-t, a JARGA elnökét látjuk. Azt is írják még, hogy a jelentkező családoknak ellenőrizniük kell, hogy rendelkeznek-e olyan televízióval, amivel a SNES-t használni tudják. Az RCA kábel miatt a kompozit (azaz sárga, piros, fehér) csatlakozókat kell keresni, de az ilyen TV-ket arrafelé akár 500 yenért is eladják, ami forintban sincs több kétezer forintnál. (Vajon akkor itt miért drága még mindig a régi, képcsöves használt TV…?)

Ez egy fantasztikusan jó elképzelés! Tény, nem valami modern platform, de azért a japánok kajolják a JRPG-ket, és a Final Fantasy VI kétségtelenül a franchise egyik legjobb felvonása volt, és a Donkey Kong Country is egy örök klasszikusnak nevezhető.

Forrás: DualShockers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu