Vajon készül a Days Gone 2? Egy álláshirdetés erre utal!

Nagy eséllyel PS5-re készül a Days Gone 2, legalábbis a Gaming Bolt által kiszúrt álláshirdetés alapján, amelyben „Senior Staff Technical Artist” pozícióra keresnek szakembert.

2019 legnagyobb „underdog” címének is tekinthetjük a Days Gone-t, amelyet nagyon Sony exkluzív cím ellenére eléggé lehúztak a kritikák – részben jogosan (a tömérdek bug miatt, amely nagyon sokat rontott a játékélményen), részben csak a túltolt politikai korrektség miatti hiszti okán (a GameSpot női újságírója részben azt hozta fel negatívumként, hogy a főszereplő egy macho, fehér férfi). Nekünk tetszett a játék, szimpatikus volt Deacon karaktere, ám a tengernyi, borzasztóan ciki buggal mi is nehezen tudtuk megbarátkozni – ennek ellenére végigvittük a játékot és ez alapján az pozitív értékelést kapott – teljes tesztünket itt olvashatjátok.

Most viszont nem a Days Gone-ról írunk – amely egyébként épp ma lett egyéves és Sony ezzel kapcsolatban a Bend Studio rengeteg adatot megosztott publikummal – hanem a potenciális folytatásról, amellyel kapcsolatban a fejlesztők már többször megemlítették, hogy nem rajtuk múlna egy lehetséges folytatás.

Most a Gaming Bolt szerint a bevezetőnkben említett pozícióra keresnek munkatársat és a

„A leírás szerint a jövőbeli fejlesztőnek egy AAA-játékon kellene dolgoznia, és feladata többek között az lenne, hogy a karakterek kidolgozásával foglalkozzon, továbbá ezek művészi megmunkálására alkalmas alkalmazásokat, illetve technikákat fejlesszen ki vagy tovább.”

A kulcsszó a realizmus a karakteranimáció terén, különös tekintettel az arckifejezésekre, illetve az arc- és testdeformációkra. A leírásban írnak a motion-capture technológiáról is, amelyet a Sony Interactive Entertainment fejlesztőcsapatai rendszeresen használnak. Az elvárások között megemlítik, hogy a szakembernek szüksége van tapasztalata előző vagy mostani generációs játékfejlesztésben, akár PS4-ről vagy Xbox One platformról legyen szó.

Nyilván, mindenki a Days Gone 2-re számít, annál is inkább, mert Christopher Reese igazgató már korábban arról beszélt, hogy nem azért hozták létre ezt az izgalmas világot, hogy csak egy egyetlen játék készüljön belőle. Sőt tavaly ősszel egyébként már azt is csiripelték a zombi-madarak (ugye, emlékeztek ezekre, Days Gone fanok?) hogy a Bend Studio már el is kezdte a fejlesztést, pontosabban a gyártás-előkészítést. Mivel az első rész összességében sikeres lett (bár kicsit döcögősen indult), így több, mint valószínű, hogy érkezik a folytatás.

A Days Gone pont tegnapra egy éve, 2019. április 26-án jelent meg PlayStation 4-re. Ebből a generációból még az elhalasztott The Last of Us Part 2 és a Ghost of Tsushima vannak hátra. És azt is beszélik, hogy a Guerilla Games már dolgozik a másik PS4-es sikerjáték, a Horizon Zero Dawn folytatásán.

Forrás: Gaming Bolt

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu