Shenmue 4: kisebb méretű játékon gondolkodik Yu Suzuki

Egy „kompaktabb” játékot szeretne a Shenmue alkotója a folytatásban annak ellenére, hogy szerinte manapság trendiek a nyílt világú játékok.

Shenmue, Virtua Fighter, Out Run – csak néhány olyan franchise, amit Suzuki teremtett meg a SEGÁnál. A japán IGN interjút készített vele egyfajta visszatekintésként a Shenmue III irányába – ez a játék tavaly novemberben jelent meg PlayStation 4-en és PC-n (Epic Games Store), közel tizennyolc évvel a második rész után. Az interjúban Suzuki arról beszélt, hogy az arcanimációkat teljesen fel szeretné újítani, ugyanis a Shenmue III-ban ez az egyik nagy kritika volt a sajtótól.

Suzuki azt állítja, hogy a nyílt világ egy mágikus szó manapság, és az összes gyönyörűnek nevezett játék ebbe az irányba tart a trendek miatt, de szerinte nehéz lesz a nyílt világban megkülönböztetést tenni (feltehetőleg a különféle régiók között). Azon töpreng, hogy lehet-e egy zárt térrel próbálkozni a nyílt világ helyett – emiatt esélyes, hogy a Shenmue 4 nem lesz akkora terű, mint az előző rész. (Ez még jól is jöhet: a kisebb, zártabb teret könnyebben ki lehet dolgozni.)

És pont ezt is mondta Suzuki: ha nincs sok ember, akkor nem lesz olyan érzésünk mintha Kínában lennénk, ezért azt szeretné, hogy jóval több NPC legyen a városban egyszerre. Ha a város akkora méretű lenne, mint Niaowu, akkor megnégyszerezheti az NPC-k jelenlétét. Mivel Suzuki egy mérnök, szeret új kihívásokkal foglalkozni még úgy is, ha azok nem izgalmasak. (Például finomabb mozgáskultúra a játékban egy kisebb térben.) Jóval realisztikusabbnak tartja, ha a város zsúfoltabb, de ha túl szűk az út, akkor abból bajok lehetnek, mert fenn akadhatunk mindenen és mindenkin (az pedig értelemszerűen nem jó). Ezért szélesek mindig az utcák – Suzuki úgy véli, hogy eddig egy stúdió sem tudta kivitelezni azt, hogy egy finomabb mozgás vagy felfedezhetőség legyen egy kicsi területen.

A Shenmue 4 nagy eséllyel egy next-gen játék lesz, így a PlayStation 5 (és az Xbox Series X?) kaphatja meg a PC mellett.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV