The Witcher: kiderült, hogy miért sosem teljesen meztelen Geralt!

A Vaják egy nagy gavallér, aki sok hölgyet ágyba visz, ám sosincs teljesen ádámkosztümben. Erre meg is van a magyarázat!

Ríviai Geralt még a The Witcher 3-ban sem volt teljesen meztelen, ugyanis a korhatár-besorolással foglalkozó bizottságok nem nagyon tartották jó dolognak ezt. (Ha a karakteren múlt volna, akkor… szóval ruha nélkül is megmutatná magát.) A CD Projekt RED a német GameStarral beszélt erről.

Az ottani besoroló bizottság (az USK, akik amúgy nagy logót pakolnak minden játék dobozára…) elítéli, ha lehetőséget ad egy játék arra a játékosoknak, hogy teljesen meztelen karaktert irányíthassanak. Persze máshol is ez a helyzet. Így ahelyett, hogy adott országokban eltérő nuditást láthatnánk, inkább a közös nevezőt választották, és a teljes meztelenségről lemondtak a lengyelek. Ez az indoklás az alsóneműben díszelgő hősre (leszámítva az unikornisos jelenetet Yenneferrel). És ezért nem láthatjuk a nemi szervét sem… De az NPC-k kivételek: mivel őket sosem irányítjuk, nem baj az, ha ők rohangálnak ruha nélkül ide-oda.

Phillip Weber, a játék küldetéstervezője azt mondta a GameStarnak, hogy amikor irányítást kap a játékos, akkor mindig másképp értékelik a játékot. Az USK pedig a fiatalokat veszélyeztetőnek és a fejlődésűket akadályozónak tekinti azt, ha egy meztelen karaktert irányíthatunk – holott felnőttebb korosztálynak szánta a CD Projekt RED a sorozatot, nem a gyerekeknek.

De akkor itt átkanyarodnánk a Cyberpunk 2077 felé is: az a játék a brazil besorolás szerint 18+ kategóriát kapott, és ott digitalizáltak nemi aktust is. Mivel egy belső nézetes játékról beszélünk, kérdéses, hogy akkor itt milyen megoldáshoz fog folyamodni a CD Projekt RED? Szerintünk a kameraálláson módosítanak, hogy így ne láthassuk a nemi szerveket, így az aktus bár megtörténik, az nem a szemünk láttára történik meg. (Ezt nevezik softcore-nak.)

Legalább több év után erre is magyarázatot kaptunk a csapattól…

Forrás: VG247

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu