Cyberpunk 2077: talán megnyugodhatunk a cenzúra miatt [VIDEO]

A kiszivárgott brazil értékelés (18+) után egy újabb, amúgy eléggé szigorú ország értékelte a CD Projekt RED játékát.

Ausztrália ugyanis egy kemény dió. Ők azért több játéknál vagy nem adtak korhatár-besorolást (Saints Row IV, State of Decay), vagy betiltással éltek (The Witcher 2: Assassins of Kings annak cenzúrája előtt), vagy eléggé cenzúrázni kellett, hogy arrafelé is kapható legyen az érintett termék (pl. South Park: The Stick of Truth). Most a CD Projekt RED-től Kuba Kutrzuba elmondta a GameSpotnak, hogy az ausztrálok R18+ értékeléssel is, de beengedik a lengyel csapat következő játékát az országba.

Kutrzuba szerint egy felnőtt címet készítenek egy felnőtt közönségnek, így az R18+ értékelés el is várható, és ami jó hír: nem kellett módosítaniuk a játékot – anélkül is besorolták a Cyberpunk 2077-et, ami kötelező az ottani értékesítéshez. Az ausztrál értékelés pedig szerinte egy fontos mérföldkő a játék szeptemberi megjelenése céljából.

John Mamais a CD Projekt RED-től szintén a GameSpotnak azt mondta, hogy elvárja az ausztrálok pozitívnak mondható értékelését, de azért valamennyire aggódott, mert a droghasználat, vagy a szexualizált erőszak esetében arrafelé szigorú az értékelő bizottság, de mivel a Cyberpunk 2077 nem jutalmazza a droghasználatot, továbbá nincsen ízléstelen szexuális erőszak sem, úgy érezte (még az értékelés előtt), hogy a csapat biztonságban van. Ezért pedig talán nem lesz a játék cenzúrázva. (Maximum akkor, ha a német USK-nak nem tetszenek a szexjelenetek…)

A Cyberpunk 2077-ből amúgy készült egy 8K felbontásra felskálázott videó a játékmenetes felvételekből. Itt a mesterséges intelligenciával valósult meg a felbontásnövelés, de hozzátesszük, hogy ez egy rajongói próbálkozás, nem pedig valami hivatalos elképzelés. A videó leírása szerint kb. 71 óráig tartott a videó renderelése egy eléggé erős vason (Nvidia GeForce RTX 2080 Ti, Intel Core i7-9700K, NVMe SSD…). Még azt is írja, hogy egy másik videóból (a Deep Dive-ból, magyarul részletes bemutatóból) is készíteni fog egy felskálázott videót.

A Redditen megosztották egy letöltő linket is, de csak azoknak ajánljuk, akik gyors internettel és sok tárhellyel rendelkeznek, mert azért egy 15 gigás videóról beszélünk… sokat viszont nem tud a mesterséges intelligencia csinálni – a 1080p-s felvétel 4K-ban feltöltve nem fog sok javulást mutatni 8K-ban, írja egy kommentelő.

A Cyberpunk 2077 szeptember 17-én jön PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Google Stadiára és PC-re. Xbox Series X verzió is lesz.

Forrás: GameSpot, VG247

Íme az Xbox One és a PlayStation 4 változat dobozképe:

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV