GDC Summer 2020: teljesen digitális lesz a rendezvény

Itt is elmarad a fizikai műsor, de a játékfejlesztők konferenciája (a GDC ugyanis a Game Developers Conference rövidítése, és azt jelenti magyarul) idén nyáron lesz, nem pedig tavasszal… és ezúttal teljesen digitális lesz.

Februárban írtunk arról már, hogy a GDC 2020 a koronavírus-világjárvány miatt idén nyáron lett volna, aztán márciusban jött a hír, hogy a GDC Summer augusztus 4-e és 6-a között tartották volna meg a kaliforniai San Francisco Moscone Center épületében. Ezt a szervezők en bloc lefújták, és helyette a biztonságos megoldást választották: ahogy például a Gamescom is (szintén augusztusban), úgy a GDC is átáll egy teljesen digitális kiállításra, megőrizve az eddigi dátumot (augusztus 4-6).

A szervezők folyamatosan figyelik, hogy miként lehetne a lehető legjobban kiszolgálni a játékfejlesztők közösségét, és az utóbbi pár hónapban – ahogy a világ a fejleményekhez adaptálta magát – azért megváltozott a helyzett, de félre kell tenniük azt, hogy személyesen is találkozhassanak. Így a közleményükben bejelentették, hogy a GDC Summert átalakítják egy kizárólag digitális műsorrá, hogy a közösségük tagjai a legjobb kiszolgálásban részesülhessenek.

Szerintük mostanában nagyon sok játékfejlesztő átállt a távmunkára (erre egy nagyon jó példa a CD Projekt RED is, akik a tervek szerint nem tervezik ismét elhalasztani a Cyberpunk 2077-et még az otthoni munka ellenére sem!), és sokan magukhoz karolták az online együttműködés és kollaboráció lehetőségeit, úgy a szervezők is átgondolták a tervüket, és így mindenkinek elérhető lesz a GDC Summer 2020, és ehhez csak egy internetkapcsolat kell. Ők pedig azon lesznek, hogy csúcsminőségű tartalmakat és kapcsolatépítő lehetőségeket biztosítanak – ezt várják el a GDC résztvevői. Hisznek abban, hogy a közösségük ereje inspirációt adhat a játékiparnak, és kitartanak az ezt kínáló lehetőségük mellett, és további részleteket hamarosan közölni is fognak a digitális GDC-ről.

Teljesen jogos az elképzelés – a koronavírus valószínűleg akkor már a második hullámmal fog támadni, és mivel a spanyolnátha esetében is az volt a leghalálosabb…

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu