Summer Game Fest 2020: Geoff Keighley nagy nyári dobása [VIDEO]

A korábban az E3 Coliseum műsorvezetőjeként is tevékenykedő riporter (aki a Gamescom nyitóestéjét is viszi idén még digitálisan is, plusz a The Game Awards szervezőjeként is ismerhetjük) új kezdeményezést indított.

Geoff Keighley szerint ez egy „digitális videojáték-rendezvényszezon lesz játszható tartalmakkal, játékbeli rendezvényekkel, és további dolgokkal”, ami májustól augusztusig fut majd. Már most beállt mögé pár cég és kiadó: 2K Games, Activision Publishing, Bandai Namco Entertainment, Bethesda Softworks, Blizzard Entertainment, Bungie, CD Projekt RED, Digital Extremes, Electronic Arts, Microsoft (erről további részletek a jövő héten lesznek… csak nem ezzel fog az egész kezdődni?), Private Division, Riot Games, Sony Interactive Entertainment, Steam, Square Enix, Warner Bros. Interactive Entertainment. A kiadók egyesével fogják közölni az őket érintő részleteket, és további kiadókat is bejelentenek a következő hetek során.

Keighley azt mondta egy sajtóközleményben, hogy az ilyen bizonytalan, kihívásokat támasztó időkben mindennél fontosabb az, hogy a videojátékok közös, virtuális kapcsolati pontként funkcionáljanak. A Summer Game Fest szerinte egy olyan kezdeményezés, amiben a rajongók egy teljes szezonnyi hírre és egyéb meglepetésekre számíthatnak anélkül, hogy ki kellene nekik mozdulniuk. A Steam, az Xbox Live, és más platformok is játszható, korlátozott ideig elérhető demókat fognak kínálni, és a korábban már bejelentett Steam Game Festival: Summer Edition is ennek a része lesz június 9-e és 14-e között.

A Facebookon, a Mixeren, a Twitchen, a Twitteren és a YouTube-on is felkészülhetünk a streamekre, és Keighley a kiadói események elő-, és utóműsorát is vezetni fogja, plusz az iam8bittel is összeállt, hogy a hamarosan érkező játékokat bemutathassa nekünk. A Summer Game Fest 2020 augusztus 24-én ér véget a szintén digitálissá vált Gamescom különleges nyitóestéjével (amit streamelni fognak majd).

A nyári játékfesztiválnak már weboldala is van – ezt itt találhatjuk. Ha laikusaknak kellene megfogalmaznunk, akkor úgy mondanánk, hogy ez az E3 híreit fedi le, de kitolva négy napról négy hónapra. (Így legalább nem szakadunk bele az infodömpingbe június közepén…)

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu