Ismét nem lesz Star Wars: Battlefront III?

A történelem talán megismétli önmagát – ahogy például a Half-Life, a Portal, vagy a Left 4 Dead esetében, úgy itt sem biztos, hogy a Star Wars: Battlefront eljut a harmadik részig…

Pedig 12 éve ilyesmi már volt, amikor a Free Radical Design már „99%-ban” kész volt a Star Wars: Battlefront 3-mal, de az a játék végül törölve lett. Most pedig a Bespin Bulletin, egy Star Wars-szivárgásokkal foglalkozó site azt állítja, hogy az Electronic Artsnak (ismételten…?) nincsenek tervei arra, hogy a Star Wars: Battlefront III megvalósuljon. Legalábbis egyhamar ez nem is fog megtörténni, ugyanis a DICE már megerősítette, hogy egy next-gen Battlefield játékon (Battlefield 6?) dolgozik, ami 2021 végén jön PlayStation 5-re és Xbox Series X-re (a PC mellett, mert az Origin/Steam pároson is számíthatunk majd rá).

Eközben a Star Wars: Battlefront II utolsó frissítése megjelent (és a korábbi ígéretét a DICE nem tartotta be: a női hősök, mint pl. Ahsoka, nem érkeztek meg – de azok után, hogy 2017 végén a lootboxokkal hatalmasat zakózott a játék, de mivel ugyanígy tett a Need For Speed: Payback is szintén akkortájt, nem tudunk ezen meglepődni), így az élő szolgáltatásos megközelítés itt is zátonyra futott, és a Battlefield V is hasonlóan a célegyenesben van – ezek miatt pedig elvileg lenne kapacitás talán a Star Wars: Battlefront III koncepciójának kidolgozására, míg a „Battlefield 6” van a középpontban.

Ennek ellenére az Electronic Arts ki akarja használni a Csillagok háborúja IP-t – szintén a Bespin Bulletin írja azt, hogy két projekt készül az EA berkein belül. Az egyik a Respawn Entertainmentnél a Star Wars Jedi: Fallen Order folytatása (emiatt pedig nincs miért ellenkeznünk – egyjátékos cím, DLC-k és mindenféle élő szolgáltatás nélkül, jó eladásokkal…), a másik pedig az EA Motive-nál a a Star Wars: Project Maverick. Az előbbi állítólag 2021-ben, az utóbbi pedig 2022-ben érkezhet, és mind a kettő nagy eséllyel next-gen játék.

Persze mindez nem hivatalos… viszont mivel 2023-ban az EA-Lucasfilms (Disney…) megállapodás lejár, valószínűleg ez lehet az Electronic Arts nagy hajrája a licensszel. (Hacsak nem hosszabbítják meg az egyezséget – ekkor 2024 lehetne reális megjelenési időszak a Star Wars: Battlefront III-nak.)

Forrás: PSU

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu