Phil Spencer: „nem az Xbox Series X konzolgyártás, hanem a játékok szituációja kérdéses”

Phil Spencer, az Xbox-vezér szerint az Xbox Series X hardver gyártásával nem lesz baj, abból lesz elég… de a játékok felett ott lebeg a damoklészi kard.

A koronavírus-világjárvány károkat okozott a nemzetközi ellátásláncban is, így az elemzők és az ipari emberek is úgy gondolták, hogy a konzolgyártók talán nem tudják tartani a határidőket, azaz a PlayStation 5 és az Xbox Series X nem olyan biztos, hogy 2020 végén elrajtolhat. Azóta a Sony és a Microsoft is arról biztosított minket, hogy akármi is lesz, az új termékük elstartol a karácsonyi hajrában (igaz, a Sony esetében azt írtuk, hogy korlátozott példányszámban…).

Spencer a CNBC Squawk Alley-jében azt mondta, hogy az Xbox Series X-szel a cég „egy vonalban van azzal, amit elvártak maguktól”, így a konzol az év végén biztosan megvásárolható lesz, csak a játékok halasztásával ő sem tud mit kezdeni. Ez pedig hasonló ahhoz, amiről korábban írtunk: a next-gen konzolok nyitócíme meg fog csappanni. Nem tudjuk még, hogy mennyire, de lesznek károk – ha a játékok meg is jelennek, akár hiányzó funkciókkal, játékmódokkal tehetik.

Spencer szerint a játékgyártás/fejlesztés már egy nagy méretű szórakoztatási tevékenység, amiben több száz ember összeül, hogy asseteket (textúra, hangeffekt, zene, ilyesmi) készítsen. Azért ő optimista, de szerinte biztosra kell menni, hogy a csapataik (Xbox Game Studios) biztonsága legyen az előtérben, és nem szeretné, hogy félkész játékokat adjanak ki. (Azért a Crackdown 3-tal talán így tettek tavaly.)

Shinobi, egy megbízható ipari bennfentes a ResetEra fórumon pedig azt mondja, hogy a jövő heti (május 7-én lesz), különlegesnek ígérkező Inside Xbox epizódban több, még be nem jelentett third-party (külsős) Xbox Series X-játék is be lesz mutatva. A Ubisoft megerősítette, hogy az Assassin’s Creed: Valhalla is ott lesz, és Shinobi szerint akár az Electronic Arts is mutathat valamit a next-gen konzolon, de ez még szerinte is csak spekuláció.

Mivel a Microsoftnak lesz egy másik digitális műsora (ez lesz nagy eséllyel az E3-konferenciájuk helyettesítője…), inkább abban lesznek first-party (Xbox Game Studios) projektek. Majd meglátjuk – a next-gen közelít, és a Microsoft erősen erről beszél már. A Sony… nos, ők hallgatnak.

Forrás: PSL, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV