PlayStation Plus: petíció indult a májusi játékok ellen

A PlayStation Plus májusi játékkínálata (amiről szerdán már beszámoltunk) eléggé felhúzta az előfizetőket, ugyanis számukra nem valami elfogadható a Sony által kínált két játék.

A PushSquare arról írt, hogy a site olvasóinak 78 (hetvennyolc!) százaléka elégedetlen volt a két PlayStation Plus-játékkal kapcsolatban. Ezzel a weboldal nincs egyedül: indult egy petíció a Change.org-on, hogy a Sony változtassa meg a két beígért játékot. A hír írásának pillanatában több mint 17 ezren írták már alá a petíciót.

A kérést egyenesen Jim Ryannek címezték. Ő ugyebár a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója, aki még 2016-ban, az E3-on eléggé lekezelően beszélt a visszamenőleges játéktámogatásról (és mégis legalább a PlayStation 4-es címeket futtatni fogja a PlayStation 5). A két játékot (Cities: Skylines PlayStation 4 Edition, Farming Simulator 19) egyenesen megdöbbentőnek nevezik. Változtatást kérnek. „Tegyétek meg az NHS-ért. Tegyétek meg azokért, akik mind szenvednek az elzártságban. Tegyétek meg a játékosokért!” (Az NHS az Egyesült Királyság állami egészségügyi rendszerét takarja.) De folytassuk az idézetet a petícióból: „Akkor majd tapsolunk neked, Jim Ryan. Addig szomorúak maradunk. Becsapottak egy bezártságban, a karantén rémálomában fogunk kukoricát termeszteni.” A válaszokból nem idézünk, mert van köztük pár…, cenzúrát igénylő reakció is.

Amúgy nem véletlen a petíció. Egy alkalommal már meglépte azt a Sony, hogy szó szerint az utolsó pillanatban cserélt egy játékot! Tavaly július elején ugyanis eredetileg a Konamitól adták volna a Pro Evolution Soccer 2019-et. (Már ez önmagában is érdekes – két hónappal az új rész megjelenés előtt nem valami célszerű…) Ezt cserélték ki az azóta önállósodott Quantic Dream legújabb játékára, a Detroit: Become Humanre.

Talán ezúttal is lesz változás (ha lesz, akkor már sok idő nincs a bejelentéséig). Valljuk be, két szimulátort adni egy hónapban nem valami kedvező lépés, ugyanis nem mindenki kedveli ezt a műfajt. Nincs nagyon meg az a változatosság, már legalábbis amennyit két játék nyújtani tud.

Forrás: PS

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu