Háborús játékokkal éled újjá Sid Meier egykori kiadója, a legendás MicroProse! [VIDEO]

Civilization, Railroad Tycoon, Master of Orion, Sid Meier’s Pirates!: megannyi régi legenda, amelyet a Sid Meier által alapított MicroProse kiadott és mely cég most új címekkel éled újjá.

A MicroProse-t közel 38 éve, 1982-ben alapította Sid Meier és Bill Stealy és a cég 2003-ig létezett, szóval sok „ifjú titán” talán nem is hallott róla. Annak idején a Commodore gépeken (Commodore 64 és Amiga) és persze korai PC-ken hatalmas címeket adtak ki, a különféle komoly szimulációk (repülőgép, helikopter, tank stb.) és taktikai, stratégiai játékok (Pirates!, Civilization, XCOM), üzleti szimulációk igazi koronázatlan királyai voltak. A 2003 utáni nagyon hosszú hiátus után 2019-ben éledtek újjá és most jelentettek be három új játékot PC-re, amely a nyilatkozatuk szerint „csak a kezdet”.

„Ez csak a kezdet. Más bejelentések is rövidesen következnek, mivel a megjelenési listánk folyamatosan nő, ahogy az ambiciózus terveink is.” – írták egy hivatalos nyilatkozatban. A három cím, amelyet eddig bejelentettek – csakúgy, mint régen – háborús szimulációk és stratégiai játékok. Az egyik ilyen a Sea Power: Naval Combat in the Missile Age, amely hadihajó-szimuláció, mely a hidegháború alatt játszódik.

A Second Front egy másik új Microprose cím: egy taktikai stratégiai játékról van szó, amely a második világháború alatt játszódik. Csakúgy, mint a Civilization esetében, itt is a „könnyű megtanulni, de nehéz mesterének lenni” a játék jelmondata. A játék mesterséges intelligenciája állítólag igen magasfokú és az editorral a játékosok saját maguk is kreálhatnak pályákat.

Végül az utolsó játék, a Task Force Admiral egy hadihajó és repülőgépszimulátor, amely szintén a második világháború vérzivataros esztendeibe röpít vissza. 30 hadszíntér, 90 hadihajóosztály és 40 harci repülőgép szerepel majd a játékban, melynek videóját itt láthatjátok.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu