Az Unreal Engine 4.25 már teljesen kompatibilis a PS5, Xbox Series X ray tracing funkcióival

Az Epic Games nemrég adta ki a program Unreal Engine 4.25-ös verzióját, amelyet még jobban optimalizálnak majd a jövőben.

Az Epic Games által kiadott legújabb Unreal szoftververzió nagyon különleges frissítés, mivel ennek köszönhetően tudnak a fejlesztők dolgozni az olyan új generációs platformokkal, mint a PlayStation 5 és az Xbox Series X. Magyarán ennek köszönhetően sokkal könnyebb lesz konzolra fejleszteni, de persze az Unreal alkotói még sok egyéb újdonságot is ígérnek.

„Az év során update-eljük a 4.25-ös verziót, sokkal jelentősebb optimalizációkkal, bug fixekkel és bizonyos egyéb olyan szoftveres újdonságokkal, amelyeknek köszönhetően a fejlesztők könnyebben és gyorsabban tudják termékeiket az újgenerációs konzolokra fejleszteni.”

„Olyan platformspecifikus funkciók is vannak benne, mint új audio-fejlesztések, online rendszerek támogatása, és a TRX és XR tanúsítványok előzetes támogatása.” – teszik még hozzá a sajtóközleményben.

Azt ígérik még az Epic vezetősége, hogy az új konzolokból az UE4-ből a lehető legtöbbet ki tudjuk majd hozni, ennek köszönhetően pedig az Unreal 4 az egyik legmeghatározóbb, legfontosabb grafikus motorrá válhat az elkövetkező években.

Az Epic Games emellett még más újdonságokról is beszámolt a fejlesztőknek, mint például a Niagara VFX és Chaos physics technológiák jelenetős javulása, amelyeknek köszönhetően sokkal realisztikusabb robbanásokat, és valós idejű összecsapódásokat láthatunk – bár ezek inkább a film, mint a videojátékos világot érintik. Ezen felül az Unreal Engine 4.25 már a Microsoft HoloLens 2-őt is támogatni fogja.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu