Talán az utolsó két idei videojáték-rendezvényt is elsodorta a koronavírus

Most már tényleg nem maradt semmi, még a polc hátsó sarkában sem találunk fizikai rendezvényt 2020-ban.

A CESA (Computer Entertainment Supplier’s Association), a Tokyo Game Show szervezői törölték az idei TGS-t a koronavírus-világjárvány miatt. Korrekt lépés még úgy is, hogy még viszonylag messze van a szeptember 24-27. időszak, ami alatt a Makuhari Messében megtartották volna a „japán E3-at”. Helyette a CESA egy online, digitális változatot tervez, amiről további részleteket először május végén fognak közölni.

A közleményükben még megemlítik a két társszervezőt (Nikkei Business Publications, Dentsu), és hozzáteszik, hogy a koronavírus miatt kialakult helyzet kiszámíthatatlan szerte a világon, így Japánban is. Ezért lapos megfontolást követően a fizikai műsor törlése mellett döntöttek, ugyanis nekik is kiemelten fontos a kiállítók, a befektetők, és a látogatók egészségi állapota. Kíváncsiak leszünk azért a digitális műsorra: ott biztos felbukkan a Sony a PlayStation 5-tel, mert biztosan készül pár olyan játék, ami csak arrafelé fog megjelenni, a nyugaton pedig nem.

A S.E.L.L. (Syndicat des Editeurs de Logiciels de Loisirs), a Paris Games Week szervezője is bejelentette, hogy ők is lefújják az idei PGW-t, ami október 23-a és 27-e között tartottak volna meg. Azért is különösen szomorú számukra az esemény törlése, mert idén lett volna a 10. évfordulójuk a francia rendezvénnyel. A technikai és logisztikai bonyolultság a jelenlegi szituációban nem tette volna lehetővé, hogy biztonságosan megtarthassák a párizsi videojáték-rendezvényt, amiben több új játék is részt vett volna. Ők – ahogy sokan mások is… – a 2021-es visszatérésre készülnek, így jövőre biztosan lesz Paris Games Week.

Így komolyan feltehetjük mindenféle vicc nélkül a kérdést: maradt nem online videojátékos rendezvény idén? Nem! E3, Gamescom, Taipei Game Show, Tokyo Game Show, Game Developers Conference, Paris Games Week – mindegyiknek befellegzett idén a hagyományos formátumukban. Ez pedig főleg amiatt szomorú, mert idén fog elvileg a következő konzolgeneráció elstartolni a PlayStation 5-tel és az Xbox Series X-szel.

Forrás: Gematsu, Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu